Vezető hírek

2022.06.29. 09:19

Magyar embercsempész letartóztatását indítványozták

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit hétfőn értek tetten embercsempészésen Csongrád-Csanád megyében.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított ismeretlen megbízó utasítására 2022. június 25. napján 6 óra körüli időben furgonjával a déli határszakaszhoz hajtott, ahol a járműbe felvett az előzőleg ismeretlen tásai által a zöldhatáron illegálisan átkísért külföldieket, majd velük Nyugat-Európa felé indult.

Röviddel indulását követően, Szeged-Szőreg belterületén a határrendészet és a honvédség járőrei ellenőrzésre megállították. A gyanúsított a kocsiból kiugrott és futva menekülni kezdett, azonban megbotlott és elesett, így a helyszínen elfogták és előállították. A rendőri intézkedéskor a jármű rakterében talált, magát szír állampolgárnak valló 27 határsértő sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudta.

A járási ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon tartandó ülésén fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!