Ma lépett érvénybe a változás Hódmezővásárhelyen

2022.07.01. 07:00

Brutális díjemelés: huszonöt százalékkal drágul a parkolás

Mától 25 százalékkal lett drágább a parkolás Hódmezővásárhelyen. Az eddigi 200 forint helyett 250-et kell az automatába dobni egy óra várakozásért. A lapunk által megkérdezett autósok többsége nem örült a hírnek. Panaszkodtak a kevés számú parkolóra és azok állapotára is.

Kovács Erika

A Kohán György utcai parkolók állapota is siralmas. Mától itt is 250 forint a parkolási díj. Fotó: Kovács Erika

A Márki-Zay Péter vezette vásárhelyi közgyűlés döntése alapján mától 25 százalékkal emelkedtek a városban a parkolási díjak. 

Egy óra díja 200-ról 250 forintra drágult. A minimum fizetendő tarifát 65 forintban határozták meg, az 15 percre elég. A havibérlet (természetes személyeknek 6000, a gazdálkodó szervezeteknek 9000 forint, míg az éves bérlet 60 000, illetve 90 000 forint. Az egészségügyi dolgozók éves bérlete 10 800 forintba kerül. A tartózkodási és lakóhelyhez kötött éves bérlet díját változatlanul hagyták, az továbbra is 10 800 forintba kerül. A felmutatóra szóló éves bérlet ára 250 ezer forint. Akit rajtakapnak, hogy elbliccelte a parkolási díjat, vagy lejárt a jegye, annak az I.-es zónában 3500, a II.-es zónában (strand) 4500 forint pótdíjat kell fizetnie. Ha ezt 15 napon belül nem teszi meg, akkor még 10 250 forint a büntetés. Mától a zöld rendszámú autók sem parkolhatnak ingyen Vásárhelyen. 

Az autósok nem örülnek az emelésnek. Több parkolóban jártunk, embereket kérdeztünk, akikben egy közös volt, nem kívánták a nyilatkozatukhoz adni a nevüket, mert nem akarják magukra haragítani a városvezetést, tartanak tőlük. 

Szerintem pofátlanság 25 százalékot emelni! Tudjuk, hogy mindennek emelkedik az ára, sajnos ez van, ezt megérti az ember. Ha 10 százalékot emeltek volna, azt még lenyelném, de ez a 25 százalék veszettül sok. A Béke-telepen lakunk, annak is a túlsó szélén. Elmúltam 60 éves, nekem már nem megy a biciklizés – mondta egy autós. 

A Zrínyi utcán megkérdezett férfi a parkolók számára és állapotára panaszkodott. 

Nézze meg ezt, itt a kórháznál. 250 forintos óradíjért elvárná az ember, hogy normálisabb körülmények legyenek. Hatalmas kátyúk vannak, amikben megáll az esővíz. Mindenütt kődarabok, amik szétvághatják a gumit. Arról nem is beszélve, hogy több hely kellene, van, hogy kering az ember, míg szabad helyet kap a belvárosban – adott hangot nemtetszésének egy másik férfi. 

Minden hétköznap jövök ebédért a Cseresnyés kollégiumba. Pár perc, pár tíz forint, de sok kicsi havi szinten sokra megy. Ráadásul, hogy néz ki ez a parkoló a kollégiummal szemben? Nem igaz, hogy nem lehetne megcsinálni mondjuk gyeprácsokkal? Ja, hogy a rendben tartással csak a gond lenne? Szerintem, ha emelik az árat, akkor talán a szolgáltatás színvonalát is kellene! – ez egy hölgy véleménye volt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!