#önkormányzati választások 2019

2019.09.21. 11:36

Kósa Lajos Szegeden: az európai fejtettségi szint elérése a cél

A választási kampány első szakasza lezárult, minden jelöltet nyilvántartásba vettek – mondta, a Fidesz kampányfőnöke szegedi sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP az ország négyötödében állított vagy saját jelöltet, vagy a támogatásukkal indul valaki.

Kósa Lajos, Nemesi Pál és Gémes László sajtótájékoztatója a Gál Ferenc Fõiskolán. Fotó: Frank Yvette , Délmagyarország

Nemesi Pállal és Gémes Lászlóval tartott közös sajtótájékoztatót Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke Szegeden szombaton.

Nemesi Pál elmondta, hogy az elmúlt hónapokban megvizsgálták, hogy hol tart, és hogyan fejlődött Szeged gazdasága. A független polgármesterjelölt szerint, ahhoz, hogy Szeged komolyabban fejlődjön, széles körű összefogásra van szükség.

- Ahhoz, hogy Szeged is felcsatlakozzon az Magyarország Európában is egyedülálló gazdasági teljesítményéhez, mindenképpen közös munkára, és együttműködésre van szükség. Ebben én partnerséget látok a kormány részéről – fogalmazott Nemesi Pál.


Ahhoz, hogy Szeged komolyabban fejlődjön, széles körű összefogásra van szükség. Fotó: Frank Yvette

Kósa Lajos pedig elmondta, hogy a választási kampány első szakasza lezárult. Ezen a héten már minden képviselői jelölés jogerőre emelkedett.

- A Fidesz és a KDNP azt a célt tűzte ki, hogy az ország négyötödében lehessen szavazni a Fidesz-KDNP jelöltjeire, vagy a kormánypártok által támogatott jelöltre, ezt pedig sikerült elérni – tette hozzá a Fidesz-KDNP kampányfőnöke.

Kósa Lajos azt is elmondta, hogy 1217 Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt van, ez az önkormányzatok nagyjából egy harmada. Ebből 829 jelöltnek a jelölőszervezete is a két kormánypárt.

- Ha az összes ellenzéki pártot számoljuk, akik fel vannak tüntetve jelölőszervezetként, akkor azt látjuk, hogy nekik összesen 158 polgármesterjelöltjük van – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos.

Arra kérik az embereket, hogy közösen tűzzék ki azt acélt, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer fejlettsége érje el a Európai uniós átlagot. Fotó: Frank Yvette

 

A kampányfőnök azt is elmondta, hogy a választási kampány második felében el szeretnének jutni mindenkihez. A fórumokon, illetve a beszélgetéseken többek között arra kérik az embereket, hogy közösen tűzzék ki azt acélt, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer fejlettsége érje el a Európai uniós átlagot.

- Ez szinkronban van azzal a vállalással, amit a miniszterelnök tett, mégpedig, hogy az ország átlagos fejlettségi szintje érje el az európai átlagot. Ez azonban csak összefogással lehetséges – tette hozzá Kósa Lajos.

Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés tagja pedig azt mondta, hogy Magyarországot ma Európa legerősebb kormánya irányítja, és a megyei önkormányzatoknak lehetősége, de kötelessége is a kormánnyal együtt dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!