Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Színházban és az utcán

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a színművészet „környékén" és az utcán „történő" képeket láthatnak. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünkön Tildy Zoltán köztársasági elnök egy gyönyörű kislánnyal néz egy előadást a díszpáholyban. Sajnos semmilyen információnk nincs arról, ki ült az államfő mellett a virágos fejdíszben. Második képünk is színházi. Sajnos nem előadás. Pontosabban nem színházi értelemben vett előadást örökített meg a fotós. Szerencsére manapság csak zászlók vannak a háttérben... Harmadik fotónkon a nyolcadik szabad május 1-jét ünneplik a vasutasok. A menetet a Belvárosi hídon örökítették meg. A Ganz-motorvonat eleje már kinn van az alagútból, de ennél tovább nem jutott... Negyedik felvételünkön mintha tükörbe néznének: Nikola Nicolov és Szinetár Miklós jókedvűen beszélget a szabadtérin. Ötödik képünkön pedig egy 1975-ös koszorúzás látható: komszomolisták emlékeznek.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt kép az ötvenes évek Szegedéről

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében az ötvenes években nézünk szét: géppisztoly az avatón, felvonulók, terepszemlézők. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom