Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Ez már a harmadik modell: Kecskeméten készül a Mercedes új CLA kombija

Az új CLA Shooting Brake is kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el mindenkihez világszerte. A döntést a Mercedes első embere ma jelentette be Toscanában.

- Kecskeméti telephelyünket, ahol időközben már három műszakban folyik a termelés, és amelynek a munkájával elégedettek vagyunk, a CLA modell Shooting Brake változatával erősítjük tovább - mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, a toscanai S-osztály coupé bemutatóján.

A Mercedes-Benz a CLA Shooting Brake-et először ez év végén mutatja be. A modell piaci bevezetése 2015. első félévében várható.

Thomas Geier gyárigazgató
Thomas Geier kecskeméti gyárigazgató

- Büszkék vagyunk arra, hogy a CLA után egy további modell, az új CLA Shooting Brake is kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el mindenkihez világszerte. Reméljük, hasonlóan sikeres fogadtatásra talál, mint a Mercedes-Benz CLA - mondta Thomas Geier gyárigazgató.

A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közösen készíti a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját.

Szépe ez a kombi és csak a mi autónk
Még nem hivatalos gyári fotó, de szép ez a kombi - és csak a "mi autónk"

2012. márciusa óta készülnek Mercedes-Benz B-osztály modellek Kecskeméten. 2013 januárja óta gyártják itt a második modellt, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amely kizárólag Kecskeméten készül. Ezt már teszteltük is tavaly, írásunkat itt olvashatja.

Az új Mercedes-Benz kompaktmodell-generáció ebben az évben is sikeres: januártól májusig bezárólag 173 ezer 318 vevő döntött a csillagos márka mellett világszerte (+24,5%). A Mercedes-Benz már a tavalyi évben is 371 ezer 399 darabbal több kompakt modellt értékesített, mint az azt megelőző évben - vagyis 64 százalékkal többet, mint 2012-ben.

Március végén már rákérdeztünk:

- A két modell, amely itt marad, nem lehet hamarosan három? - kérdeztük március végén a búcsúzó gyárigazgatót, Frank Kleint.

- Pillanatnyilag a már két futó modellre, a B-osztályra és a CLA-ra koncentrálunk, hogy minden tökéletesen menjen. Továbbá arra, hogy májusban zökkenőmentesen álljon rá a harmadik műszakra a kecskeméti Mercedes-gyár. Azt viszont nem tartom kizártnak, hogy a magyar dolgozók jó munkáját egy harmadik modell gyártásának lehetőségével jutalmazzák. (Ha ez így lesz, akkor a szakma szerint a legnagyobb esélyes a már gyártott, sportos CLA kombi változata. A szerk.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden találták meg a körözött osztrák terepjárókat

Két nagy értékű Range Rovert foglaltak le a rendőrök Szegeden - Dorozsmán és egy áruházi parkolóban… Tovább olvasom