Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Tőzsdén az AAA Auto Group

A holland bejegyzésű AAA Auto Group N.V. részvényeinek jegyzési időszaka szeptember 10-én kezdődött és 21-én zárul le; a kereskedés első napját Prágában és Budapesten is szeptember 26-ára tűzték ki. A nyilvános kibocsátás keretében a cég legfeljebb 28,1 százalékos tulajdoni részesedésnek megfelelő számú új részvényt kíván eladni. Az AAA Auto már Szegeden is megjelent.
Az 1992-ben alakult, mára több mint háromezer alkalmazottal dolgozó társaság használtautó-értékesítéssel foglalkozik, jelenleg öt közép-európai országban – köztük hazánkban is – működik. Az AAA Auto Group N.V. által készített kibocsátói tájékoztatót a Holland Pénzpiaci Felügyelet 2007. augusztus 28-án hagyta jóvá. A társaság kérelmezte a prágai és budapesti tőzsdéken a teljes részvénysorozat bevezetését a tőzsdék főpiacaira. Egy részvény maximum kibocsátási árfolyam értéke 2,25 euró (megközelítőleg 62,36 cseh korona vagy 579,67 magyar forint).

A nyilvános kibocsátás révén a csoport be tudja vonni a szükséges üzletfejlesztéshez, a jelenlegi cseh, szlovák, magyar, román és lengyel piacaikon elérhető új üzleti lehetőségek kiaknázásához, valamint a tervezett dél-kelet-európai terjeszkedéshez szükséges tőkét.

A magyar AAA Auto Kft. tavaly szeptemberben kezdte meg működését, jegyzett tőkéje 190 millió forint. A cég 2006-ban 1455 autót adott el, az ideivel együtt az autóértékesítés 4430 darab. Az átlagos eladási ár 1,5 millió forint, a leggyakoribb típus a Suzuki Swift, az Opel Astra, a Volkswagen Golf és a Renault Megane. A múlt évi árbevétel 9,3 millió euró volt és ugyanennyit tesz ki az idei első negyedéves értékesítés bevétele is.

A csoport 2006-ban 348 millió euró konszolidált árbevételt ért el. Több mint 61 ezer autót értékesített, ami 22 százalékkal haladta meg az előző évit. A korábbi közlések szerint a társaság valamennyi országban ugyanazt a kereskedelmi technikát követi: megvásárolja az eladásra kínált jó minőségű személyautókat, amelyeket átvizsgálva ad tovább. A finanszírozási hányad 75 százalék, partnere többek közt a Budapest Autó Zrt. és az Erste Bank is. Magyarországon telephelye van már Budapesten kívül négy vidéki városban, és további öt városban készül megjelenni. Szegeden már meg is kezdték az autófelvásárlást az Algyői úton, a volt Volvo márkakereskedés helyén található új telepükön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nissan standja Frankfurtban

A Frankfurti Autókiállításon a Nissan egy teljesen új koncepcióautót, egy meglévő modellre épülő… Tovább olvasom