Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

20 forinttal drágább lett a búza

A búza ára néhány hét alatt csaknem megduplázódott: az aratás előtti kilónkénti 46-55 forintos lisztárak 62-75 forintra ugrottak
A búza ára néhány hét alatt csaknem megduplázódott, a pékektől kapott információk szerint az aratás előtti kilónkénti 46-55 forintos lisztárak 62-75 forintra ugrottak - írta szerdai számában a Népszabadság.

A lap szerint ezzel azonban nincs vége, újabb áremelésre lehet készülni, amint a malmok kifogynak a tavalyi, olcsóbb készleteikből.

A lapnak nyilatkozó Fórián Zoltán, az Agrár Európa Tanácsadó Kft. ágazati igazgatója azt mondta: kevés búza termett az idén, ami általában magasabb árakat jelent, mivel kisebb a kínálat. Az egész termékpályán azonban nem azonos mértékben futnak végig az új árak.

A hivatalos adatok szerint mintegy 3,8 millió tonna búza termett az idén, de az 1-1,5 millió tonnás várható export ellenére sem lesz hiány itthon búzából.

Olvasóink írták

  • 2. favágó 2010. szeptember 22. 13:53
    „Igaza van cyt-nek. Azonkívül nem ártana tudni az újságírónak sem, hogy amikor a búza áráról beszélnek súly mértékegység nélkül, akkor bizony a tonnánkénti árra kell gondolni! Na akkor most 1 tonna búza ára emelkedett 20 Ft-tal, vagy 1 kg liszt ára?”
  • 1. cyt 2010. szeptember 22. 10:50
    „Már elnézést, tisztelt ujságírók, de a BÚZA és a LISZT nem ugyanaz. Az egyik feldolgozatlan nyersanyag, a másik pedig egy bizonyos fokú feldolgozottság terméke - köztitermék a kenyér szempontjából, végtermék a malomipar felől. Akkor most minek ment fel és mennyivel az ára???? Mi lenne, ha egyszer meg is tudnák írni magyarul azt, amiről írni szeretnének??? Hol van a duplázás??? ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális összeget örököl Tarlós

A főváros jelenlegi vezetése 342 milliárd forint fejlesztési forrást kötött le a 2001—2014-es… Tovább olvasom