Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

2 hónappal tovább marad előzetesben Budaházy

Két hónappal meghosszabbította Budaházy György előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amelynek április 19-ig kellett dönteni az ügyben, de a végzést öt nappal korábban már meghozta - derül ki a Fővárosi Bíróság honlapján megjelent közleményből.
"A terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt S. József és társai ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2010. április 14-én meghosszabbította B. György gyanúsított előzetes letartóztatását 2010. június 19. napjáig" - olvasható a tájékoztatásban.

Az indoklás szerint szabadlábra helyezése esetén fennállna a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye. A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.

Budaházyt, akit 2009. június 17-én fogtak el, azzal gyanúsítják, hogy 2007 elején egy több személyből álló, Hunnia Mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - őket megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt mindezek alapján terrorcselekmény bűntettével, robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett, robbanóanyaggal visszaélés bűntettével, emberölés előkészületének bűntettével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítja. A nyomozóhatóság szerint Budaházy György a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el.

Budaházy előzetes letartóztatását legutóbb január közepén hosszabbította meg a nyomozási bíró.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője február végén az MTI-nek úgy nyilatkozott: még hónapokig tarthat a Magyarok Nyilai nevű terrorszervezet elleni nyomozás, amely során mind a gyanúsítottak száma, mind pedig a cselekmények köre bővülhet. Fazekas Géza akkori közlése szerint az eljárás alá vont 16 emberrel szemben már most bizonyítékok láncolata áll rendelkezésükre. Az ügy teljes bizonyítékait csak az iratismertetéskor tárják az érintettek elé - tette hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. cickányzat 2010. április 17. 02:58
    „Qrva lassúnak tűnik ez a nyomozás. Vagy csak nekem?”
  • 1. rozator 2010. április 17. 01:15
    „Csak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos közlekedési baleset Csomádnál

Egy ember meghalt, kettő súlyosan, egy könnyebben megsérült abban a balesetben, amely péntek kora… Tovább olvasom