Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

3,4 millió az egészségügyi dolgozóknak

A kormány kedden megjelent határozata alapján közel 42 ezer, "frontvonalban" dolgozó egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt.
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága azt közölte az MTI-vel, hogy a pótlékalap csaknem háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást - bruttó 21.600, 72.000, illetve 90.000 forintot - kapnak a jogszabály alapján pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók az idén befolyt népegészségügyi termékadóból, közismert nevén a "chipsadóból".

Az egyszeri kifizetés a költségvetési intézményeknél közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatottak mellett valamennyi, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott szolgáltatást nyújtó intézmény (egyházi, civil gazdasági társaságok) dolgozóját, a büntetés-végrehajtási intézmények kórházainak hivatásos egészségügyi dolgozóit és a Magyar Honvédség egészségügyi beosztású katonáit is érinti - írták.

A részmunkaidőben foglalkoztatottak arányos kifizetésben részesülnek - tették hozzá.

A támogatás összegét a Magyar Államkincstár legkésőbb 2011. december 16-ig folyósítja, amellyel az egészségügyi szolgáltatónak legkésőbb 2012. január 31-ig kell elszámolnia.

Cserháti Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára november végén jelentette be, hogy egyszeri kifizetésként decemberben háromhavi pótléknak megfelelő összeget kapnak az egészségügyben, elsősorban a sürgősségi területen dolgozók.

Olvasóink írták

  • 2. santaclaus29 2011. december 13. 13:21
    „hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha......szúrjuk ki a szemét a semmivel....de a képviselő úrak megnemérdemelt bére háromszorozodik!!!!!gratula!

    na ezzel nem fogják megvennnnnnnnnnnnnnni a távozni akarókat!”
  • 1. kilo 2011. december 13. 12:23
    „Brutto 21 eFt... foldhoz ne vagja szegeny dolgozot. Hogy bir majd ekkora terhet hazavinni?
    Nincs esetleg kedvezmenyes Azori-szigeti ut?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírósági reform: minden független szerv élén a Fideszhez lojális vezető áll az MSZP szerint

A párt szerint az új bírósági vezetők megválasztásával nem marad olyan hatalmi ág vagy független… Tovább olvasom