Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A börtönből is fenyegetőznek az uzsorások

A börtönből is fenyegetőzik az a férfi, aki a gyanú szerint 50-100 százalékos uzsorakamatra adott kölcsönt több Siklós környéki családnak.
A férfit egy társával együtt még a nyáron helyezték előzetes letartóztatásba, miután többször megverte az adósokat vagy megfenyegette őket. Akik tartoztak neki, fellélegeztek, amikor börtönbe került. Most azonban onnan is fenyegetőzik, egy levelet jutatott el az egyik érintett családhoz.

"Amennyiben továbbra sem hajlandó fizetni, úgy kénytelen leszek további intézkedéseket eszközölni" - ilyen választékosan fogalmazva fenyegetőzik a börtönből az uzsorás. A levelet az Orsós családhoz juttatta el. A család 100 ezret kért kölcsön, cserébe már egy házat és csaknem 500 ezer forintot adott az uzsorásnak. Úgy érzik, már rendezték a tartozásukat. Ennek ellenére mégis fizetniük kellett, havonta 20 ezer forintot, különben megverték őket. Amióta az uzsorás börtönbe került, nem fizettek. Most a levél miatt megint rettegnek. Két helyi polgárőr vigyáz rájuk. Azt tervezik, hogy hétfőn bemennek a rendőrségre, és feljelentést tesznek.

Éjjel-nappal vigyáznak ránk, egyébként talán be is jönnének hozzánk, képesek mindenre. Most a börtönből irányít mindenkit - mondta az uzsorásra utalva a Független Hírügynökségnek Orsós Lászlóné.

Azt, hogy a levél hogyan juthatott ki a börtönből, egyelőre nem tudni. Az biztos, hogy megint egyre több a fenyegetőzés és a bántalmazás - mondta Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere, aki próbál segíteni az uzsorahitelezők áldozatainak. Ő tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, ennek alapján kezdődött a nyomozás.

A polgármester szerint ismételt fellángolnak az indulatok. Szerinte elfogyott az uzsorások pénze, ezért most nekimennek minden kiszolgáltatott embernek.

Akik fenyegetve érzik magukat, azokat próbálják megvédeni. Emellett mindenkinek azt javasolják, forduljanak a rendőrséghez.

Olvasóink írták

 • 10. @2 2008. november 02. 12:07
  „Pedig holló hollónak nem vájja ki a szemét.Vagy mégis?”
 • 9. flexsnake 2008. november 02. 11:46
  „Orsós család.... Ők is biztos fehérek. :)
  Most nem megy ki a gárda felvonulgatni? :D
  Egyáltalán mi a fasznak kell kölcsön kérni?Vannak bankok csak ott ugye igazolni kell a munkafolytonosságot...Azt meg elég nehéz ha a 20tagu családnak összesen van 1hét ledolgozott munkaideje....”
 • 8. le az uzsorásokkal 2008. november 02. 11:34
  „Hitelválság idején a Szuperinfo tele van uzsorások hírdetéseivel! Ilyen hitel, olyan hitel...
  Ajánlom az APEH figyelmébe. Ideje felszámolni a feketézőket!”
 • 7. Kuci 2008. november 02. 08:05
  „Látszik a törvény vissza tartó ereje ! S a hatóságok tehetettlensége e-miatt ! Jogkövető magatartása , úgye mert a jogát mindenki tudja . Itt ebben az országban pedig jogállamban élünk . s nem igazság szolgáltatás történik ! Valakik ezt így látják jónak , kívánok nekik is egy jó szomszédott !”
 • 6. Mr. Burns 2008. november 02. 03:41
  „Most nem azért, de aki ilyen alakoktól kér kölcsönt uzsora kamatra, az ne csodálkozzon hogy ez történik vele.”
 • 5. dodó 2008. november 01. 20:25
  „Most olvasom:
  bama; vannak kommentárok. Maga Mali Zoltán /Drávapiski polgármestere, aki elindította az uzsoráscigányok elleni szélmalomharcot/ is hozzászólt. Idézzük, mindkét hozzászólását: kötelező olvasmányok.

  "Mi ez ha nem a tanuk megfélemlítése? Most volt nálam Gyimesi ( az uzsoráscigány) felesége és igazolta a férje keze írása a levél!A pénzbehajtás meg zavartalanul megy idekinnt,"törvényesen".Mondja már meg nekem valaki, miért nem függesztik fel az árveréseket az ügy lezárásáig? Talán valakinek ez az érdeke? Családok sokasága került gyerekekkel az utcára. Meddig engedjük ezt? A délvidéken tovább engedik dolgozni az uzsorásokat. Lemondott rólunk az állam, ezt a heti Otp feketelista is mutatta. A pénzintézetek ezek markába hajtják a legszegényebb embereket.Hány embernek kell még meghalnia? Hány asszonyt kell még prostituáltnak elhurcolni? Hány gyermeknek kell az utcán és birkahodályokban éjszakázni? Szerintem még soknak. "

  "Kedves Colo!Azt hittem tiszta eszközökkel (: tiszta eszközökkel a bűnözők ellen, a magyarországihoz hasonló rendőrségi, fajvédői és politikai ellenszélben? Egyszerűbb inkább kapásból öngyilkosnak lennünk...) kell ezt a csatát megvívni.De amikor felhívom a rendőröket, hogy itt áll az ajtóban egy ember kaszával a kezében ,üvöltve és meg akar ölni, akkor pont 2,5 óra múlva ki is értek. Kaptam már nagyon sokat ezért az ügyért, szinte minden nap presszionálnak, hogy hogyan fogják kivégezni a családom és engem is. Mindenki tehetetlen és fél.Nekem már nincs visszaút, ha végigmegyek akkor túlélem, ha nem akkor megesznek."”
 • 4. dodó 2008. november 01. 20:13
  „Mit vártatok a dögevőktől?
  Amúgy nem csak ők a hibásak, nagyrészt a liberálisoknak köszönhetjük, hogy a mi pénzünkön tenyésztik, támogatják, védelmezik és még ellenünk is uszítják őket!”
 • 3. Jo Bacsi 2008. november 01. 19:59
  „Persze amerikaban ezert meg vagy tiz evet lehuzna extraba. MO-n meg majd mikor kijon akkora be kell majd szerezni egy puskat es lelonni messzirol.”
 • 2. rde 2008. november 01. 19:01
  „Kikel ezeket genny cigányokat végezni. Egy két emberen példát kell
  statuálni akkor vissza bújna odújukba.”
 • 1. Kolompár Rómeó 2008. november 01. 17:54
  „"Azt tervezik, hogy hétfőn bemennek a rendőrségre, és feljelentést tesznek."

  EGYÉRTELMŰ! Mit kell ezen tervezni? Hátha ráhúznak még pár évet!

  Nem értem, hogy ezek a rohadék csótányok még a börtönből is rettegésben tartják a népet. Ugye még több pénzt nekik? Jó szavazók, mi?
  Ha meg nincs elég pénz, majd megszopatjuk a nyugdíjast, meg az adófizetőt, az majd kevesebbhez jut, csak ezek a rohadékok nehogy megsértődjenek.

  Gyed (vagy emelés) nincs (az azoknak jár, akik a gyerek születése előtt DOLGOZTAK), gyes marad, mert azt munkaviszony nélkül is megadják.

  Most olvastam, hogy 2060-ra 8-9millióan leszünk. Milyen arányokkal? Marad még valaki, aki nem ingyenélő lesz? Akit nem esznek meg ezek az állatok, az majd elhúz innen. Igaz, akkor a parazita is megdöglik, mert a gazdaszervezet is kimúlt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra késeltek egy embert egy Margit körúti kocsmában

Egy órán belül elfogták a rendőrök azt a nőt, aki halálra késelt egy férfit szombaton délután… Tovább olvasom