Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

A Fidesz szerint üres fecsegés volt az ellenzéki egyeztetés

A Fidesz szerint "üres fecsegés" volt a keddi ellenzéki egyeztetés az állam, a piac és az egyén felelősségének újragondolásáról, mert a baloldali szervezetek újra megszorításokat vezetnének be, és a veszteségeket a lakossággal fizettetnék meg.
A nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciójának az MTI-hez elküldött szerdai közleményében azt áll: "üres fecsegés" az ellenzéki egyeztetés, mivel a baloldali szervezetek programjaiban közös pont, hogy a bankadót és az extraprofitot termelő ágazatok különadóját csökkentenék, ennek árát a lakossággal fizettetnék meg, visszaállítanák a bankárkormányzást, és újra együtt dolgoznának a megszorításokon, amely egyszer már csaknem szociális katasztrófába taszította Magyarországot.

A Fidesz közleményében azt írta: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok százezreket szegényítettek el: a családok rezsiterhét megduplázták, adósságokba hajszolták a lakosságot, kitermelték a gyermekszegénységet, aki tudott volna dolgozni, annak nem munkát, csak segélyt kínáltak, és tétlenül nézték, hogy egész országrészek uzsorakölcsönökön tengődnek.

"A szociális ellátórendszert kivéreztették, az intézményeket hosszú távon fenntarthatatlanná tették, az ott dolgozókat semmilyen módon nem becsülték. Magyarország nem kér többet ebből. A kormányváltás óta valóban igazságos és arányos tehervállalás van az állam, a piac és az egyén között: a terhekből a bankok, a szolgáltatók is kiveszik a részüket, és mindenki, aki képes dolgozni, segély helyett munkát kap" - írta a kormánypárt.

Olvasóink írták

 • 3. Együgyű 2013. március 13. 09:25
  „,,A Fidesz szerint üres fecsegés volt az ellenzéki egyeztetés"
  A Fidesz-KDNP szent pártszövetség (félázsiai konklávé) egyre jobban fél a 2014-es választások előtt? Pedig nem kellene! Mert a szent népe érdekében az uralkodása idején mindent meg tett! A népük most sokkal jobban él, mint valaha! A szent nép nem felejti a sok jót! Oly sok lett mostanára a jól fizetett új munkahely! (Nem a jól megfizetett közmunka!) A Magyar gazdaság ez által, szárnyal! Úgy, mint annak idején Kóka János éledező a Pannon Pumája. A szociális ellátás is az egeket verdesi! A nép a Fidesz-KDNP pártszövetség áldozataikért nem lesz hálátlan! Aggódniuk meg felesleges lenne, mert az Ő külföldi Magyarjaik nem hagyhatják cserben Őket a 2014-es választások idején! Azért is, mert olyan egységbe kovácsolták őket, mint a félázsiaikat! Felesleges az aggódás, mert a rendszerváltásnál és a két uralkodási időszakuknál anyagilag jól megszedték magukat! Vagy 2014 után tovább is tündérmeséket szeretnének előadni szeretett népüknek az egységes áldozatvállalás jegyében? Nem kellene izgulniuk! Mert az istenadta nép 2014-ben így vagy úgy dönt! Ha rájuk voksolunk, mennyi zseton üti egyszer a markunkat?”
 • 2. DMagóg 2013. március 13. 09:22
  „Az egyeztetés nem Kérdezz-Felelek!
  Egyező álláspont, hogy a másik rosszat akar, s hazudik. Igazuk van!
  Mit mutat a felszín, s mi zajlik a mélyben?”
 • 1. mazsolaszolo 2013. március 13. 08:25
  „"A Fidesz szerint "üres fecsegés" volt a keddi ellenzéki egyeztetés az állam, a piac és az egyén felelősségének újragondolásáról, mert a baloldali szervezetek újra megszorításokat vezetnének be, és a veszteségeket a lakossággal fizettetnék meg."

  Ez a PR-csúcs! A "mert" előtti mondatrésznek és az utána következőnek SEMMI köze nincs egymáshoz, de így összekapcsolva azt sugallja, hogy mindenért más a felelős, (értsd soha nem a FIDESZ!), ráadásul vádaskodik és fenyegetőzikm azaz megfélemíltésre játszik.

  Mondtam már Viktorka, hogy senki agyába nem láthatsz bele - nem tudhatod, hgy mit gondol, mit fog tenni. Ezért ez a mondat semmi más, mit projekció: azaz helyesen: a FIDESZ teszi meg ezt, a választások után, ha megnyeri.

  És persze, minden üres fecsegés, ami nem a FIDESZ-től származik...

  Ps: nem csodálom, hogy szegény Cipő elment. 1965-ös születésűként Viktorka és bandája kortársa volt. A valahai szabad(nak) ígérkező magyar demokrácia bölcsőjénél dalolt. Szegény...egy Művész mennyire kibukhatott azon, hogy mi lett Viktorkából, a valahai Hős Szabadságharcosból és mit tett a magyar függetlenséggel és demokráciával.

  Igaz, nektek ez kell. Szegény Cipőnek nem ez kellett... :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hepatitis A-járvány van már egy éve Budapesten

A korábbi évekhez képest csaknem kilencszer több hepatitis A vírussal fertőzött beteget regisztráltak tavaly március óta a fővárosban. Tovább olvasom