Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A film nem pótolhatja a könyvet

Karda Beáta, a ma is népszerű táncdalénekes Győrött kezdte meg tanulmányait. A Gárdonyi-iskola egykori kisdiákja azok közé tartozott, akik mindig szívesen vették kézbe a kötelező olvasmányokat.
Karda Beáta
Ha három könyvet kellene mondani, amit minden gyermeknek ajánlana, akkor az újabban B 52 néven daloló sztár elsőként a Kőszívű ember fiait, az Egri csillagokat és A kis herceget említené. Mindhárom maradandó élményt nyújtott neki iskolásként és felnőttként egyaránt.
Karda Beáta életéhez a mesék, az olvasás pici gyermekkorától kezdve hozzátartozik. Nosztalgiázva meséli: nemrég költözött, s legnagyobb meglepetésére rábukkant egy nagyon régi, kedvenc kötetére. A Kincses kalendárium féltett kincse, hiszen 1959-ben adták ki, éppen akkor, amikor a család elhagyta Győrt, s a fővárosban vásárolt lakást.

Az énekesnő később számos kedvenc filmjének történetét elolvasta könyvben is, s valamennyinél azt érezte: a vászon nem pótolja a betűket, a fantázia által elképzelt világot. Karda Beáta szerint a gyerekekkel az olvasást úgy lehetne megkedveltetni, ha nem mindig „komoly" témájú műveket adnánk a kezükbe, hanem olyan alkotásokat, meséket, amik érdeklik őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németország? Kösz, inkább nem!

Az emberek hűvösek, az étel furcsa – nehéz a német vállalatoknak magukhoz vonzani a külföldi… Tovább olvasom