Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

A floppy alkonya

Egy amerikai piackutató adatai szerint ma a számítógép-felhasználók alig 10 százaléka tárol adatokat hajlékonylemezen. Ám ha figyelembe vesszük, hogy a 3,5 collos floppit 21 évvel ezelőtt vezették be, csoda, hogy egyáltalán létezik még ilyen periféria.

Néhány PC-gyártó már megpróbálta csendben kivonni a floppymeghajtót, de érdekes módon nem sikerült a kísérlet. Az IBM NetVista S-40 e nélkül került piacra, de gyártását hamarosan leállították. A Dell is kudarcot vallott a "floppitlanított" WebPC-vel: a gépet hat hónap után visszavonta a piacról.

A bukásokat - úgy tűnik - az emberi tényező okozta. Lisa Emard, a Gateway számítógép-gyártó cég szóvivője szerint a felhasználók megszokták, hogy hajlékonylemezük van, és azt olyan eszköznek tekintik, amelynek ott kell lennie egy "rendes" számítógép alkatrészlistáján.

Némely vélemény szerint azonban a floppimeghajtó nem csupán fölösleges, hanem egyenesen útban van. Dilip Bhatia, az IBM NetVista marketingvezetője már nagyon várja a megszüntetését, mivel úgy jóval kisebb lehetne a gép. Csakhogy az a probléma - teszi hozzá Bhatia -, hogy a gyártónak többe kerülne eltávolítani a floppimeghajtót: a vevők rögtön tömegestül fordulnának az ügyfélszolgálathoz, hogy hová lett.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenei fesztivál Nagycenken

- Ma nehéz kulturális fesztivált rendezni, mert kevés az olyan mecénás, mint amilyen Széchenyi… Tovább olvasom