Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A fővárosban is elszámoltatást kezdeményez a Jobbik

A Jobbik az állami vezetők felelősségre vonása mellett a "fővárosi politikai bűnözők" elszámoltatását is kezdeményezi.
Hegedűsné Kovács Enikő, a párt országgyűlési képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján a feltétlenül kivizsgálásra szoruló korrupciógyanús esetek között említette a Margit-híd felújítását, valamint a 4-es metró építését és a közmű-privatizáció kérdését.

A jobbikos politikus szerint pártja Tarlós Istvánnal, a Fidesz főpolgármester-jelöltjével szemben nem bízná "kecskére a káposztát", vagyis a fővárosi baloldalnak nem tenné lehetővé a politikai kontroll gyakorlását.

Emlékeztetett: a Margit-híd felújításának költsége a Fidesz-KDNP jóváhagyásával emelkedett az eredeti ár kétszeresére, azaz 26 milliárd forintra, miközben Németországban ugyanekkora összegbe kerül egy több kilométeres új híd építése.

A 4-es metrót is "több mint gyanúsnak minősíthető" kérdések veszik körül, ezek közé tartoznak például a beruházás előtti többmilliárd forintos kommunikációs kiadások, valamint az építkezés várhatóan már 400-500 milliárd forintos teljes költségvetése - fejtette ki Hegedűsné Kovács Enikő.

Újabb külföldi példát említve hozzátette: Törökországban a 4-es metró árával megegyező összegből építik a világ legmélyebben fekvő tenger alatti alagútját, a hozzá tartozó mintegy 60 kilométeres vasúti pályával és közúttal.

A politikus szerint szintén kivizsgálást érdemelne a távfűtés díjszámítása, valamint a "vagyoni joggal való visszaélésnek minősülő" közmű-privatizáció is.

Olvasóink írták

  • 2. jozko 2010. július 04. 08:44
    „"említette" , "több mint gyanúsnak minősítette"....még néhány ilyen harcias kiállás és elfogyhat a Jobbik szavazótábora és háttértámogatottsága....Ha vannak bizonyítékok, elő velük: cinkosok között vétkes aki néma! Ha nincsenek, ha nem megdönthetetlenek , vagy ha jobbnak látják nem felhasználni őket: akkor bizony a látványos kardcsörgetés esete forog fenn...Elkeseredésre nincs ok: ilyenkor még van az a lehetőség, hogy egyszerűen jobban kell csinálni, mint akiket bírálni akarnak .ez a nehezebb, de értelmesebb lehetőség. Felejteni persze nem kell-de csak úgy a romokon üvöltözni-tisztelet a kivételnek-az bizony kétes megdicsőülés.”
  • 1. történész 2010. július 03. 19:23
    „Szánalmas haszonlesők...mit tettek ? el sem mozdulnak a zsíros fazék mellöl. Teszik a titkos megállapodásban szereplő feladatukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életbe lépett a turultörvény

Ezután a kerületi köztereken felállítandó szobrok terveinek nem kell a jövőben a fővárosi kulturális bizottság és a fővárosi közgyűlés elé kerülniük. Tovább olvasom