Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

A Jobbik eltörölné a regisztrációs adót

A Jobbik eltörölné a regisztrációs adót és a jelenlegi 50-ről 125 köbcentiméterre emelné a segédmotor-kerékpárok lökettérfogat-határát.
Volner János, a párt szakpolitikusa szerdai budapesti sajtótájékoztatóján jelezte, javaslataiktól több állami bevételt, illetve a nagyvárosi légszennyezés csökkentését várja.

Az ellenzéki képviselő szerint a Fidesz-kormánynak észre kellene vennie, hogy a 2003-ban bevezetett regisztrációs adó miatt egyre többen vásárolnak külföldön gépkocsit, ezért az állam jelentős bevételtől esik el.

Volner János arra is felhívta a figyelmet, hogy a regisztrációs adó miatt már az Európai Unió is kifogást emelt, mert azt a közösségi joggal ellentétesnek tartják.

A szakpolitikus úgy látja, a regisztrációs adó fenntartása ugyanúgy jelentős károkat okoz a magyar költségvetésnek, mint a magas üzemanyagárak, ami miatt a Magyarországon átutazó külföldi kamionosok és a magyar fuvarozók nagy része inkább a környező országokban tankol.

Volner János közölte azt is, hogy a parlament gazdasági és informatikai bizottsága közlekedési és infrastrukturális albizottságának tagjaként kezdeményezte a 125 köbcentiméteres lökettérfogatú kismotorok segédmotor-kerékpárrá történő minősítését.

Mint mondta, meggyőződése, hogy ezzel a lépéssel csökkenhetne a nagyvárosok zsúfoltsága, jelentősen csökkenhetne a légszennyezés és parkolóhelyek tömegei szabadulhatnának fel.

Volner János szerint nagyon sok autóst jelenleg az tart vissza a városi robogós közlekedéstől, vagy az elővárosi, agglomerációs ingázástól, hogy az 50 köbcentiméteres lökettérfogatú segédmotor-kerékpárokat veszélyesnek tartják, mivel azokkal nem lehet felvenni a városban közlekedők tempóját.

A szakpolitikus törvénymódosítást kezdeményezett, illetve határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé a két ügyben.

Volner János sajtótájékoztatóján szó esett a rendőrség tevékenységéről is. Az ellenzéki politikus azt hangoztatta, hogy a Jobbik szerint a kormánynak arra kellene használnia a rendőrséget amire való: a bűnözők elleni fellépésre.

Utalt arra, hogy miközben július 4-én több mint ezer rendőrt vezényeltek egy megemlékezésre (a gárdisták egy évvel korábbi Erzsébet téri "elhurcolására" emlékeztek), aközben - a police.hu-n látható információ szerint - aznap délután egy VIII. kerületi helyszínről elloptak egy gépkocsit.

Olvasóink írták

 • 14. flexsnake 2010. augusztus 15. 14:04
  „persze meg dupla segélyt osztana a cigányoknak. Következő hír:

  Az LMP bevezetné a halálbüntetést
  vagy
  A Fidesz lemondana a kormányzásról az MSZP javára
  vagy
  Az SZDSZ újraindulna a kormánypozicióért....
  Ez a mese ,hogy ki és mit csinálna. Persze soe fog. A jobbik egyébként is tele van egykori olajszőkítőkkel, büntetett előéletű orgazdákkal, stb... inkább meghalni akarjanak, önként.”
 • 13. papsajt 2010. augusztus 11. 16:54
  „na jó megengedem :)”
 • 12. Rozeeee 2010. augusztus 11. 15:52
  „11, a válasz egyszerű: csak a Jobbik foglalkozik az emberekkel, a többi párt csak úgy tesz, mintha. Lenyúlják mások ötleteit és sajátjukként tüntetik fel magukat. Ez van... Ez a jelenlegi Magyarország. Sajnos.
  Lehet szidni a Jobbikot, de azért mindenki nézzen szét a saját háza táján.”
 • 11. sima 2010. augusztus 11. 15:30
  „Az elgondolkodtató , miért nem egy másik párt vetette fel ezeket a problémákat ! Miért pont a sokat szídott Jobbik?

  "Volner János arra is felhívta a figyelmet, hogy a regisztrációs adó miatt már az Európai Unió is kifogást emelt, mert azt a közösségi joggal ellentétesnek tartják."

  Sok ilyen közösségi joggal ellentétes törvény van Magyarországon.”
 • 10. sziszka1 2010. augusztus 11. 14:45
  „o662es_rab:
  "kezdeményezte a 125 köbcentiméteres lökettérfogatú kismotorok segédmotor-kerékpárrá történő minősítését." tehát a 125 ccm motorokra is a 40-es korlátozás vonatkozna! de nagyon okos”
 • 9. frakk 2010. augusztus 11. 14:11
  „A jobbiktól mint párttól eltekintve, a felvetett probléma valós és teljes mértékben egyet értek vele. Regisztrációs adóra nincs szükség Európa közepén, főleg abban a tekintetben , hogy az autókereskedők meg haldokolnak. A 125 ccm-el is egyet tudok érteni, de itt a fiatalság szertelenségét valami más formában talán mégis korlátozni kellene.”
 • 8. Lacas 2010. augusztus 11. 14:07
  „1. A személygépkocsik megengedett sebessége városban 50km/h.Hány tartja be? Vesz valaki egy autót aminek mondjuk 160 a végsebessége,vagy vesz egy 125-ös motort akkor mi a különbség sebesség szempontjából? Hm? A témában nem a sebesség a lényeg.Olvasd el figyelmesebben!”
 • 7. deszkás 2010. augusztus 11. 14:04
  „Apukám! Mecsoda ötlet a "szakpolitikustól",tényleg az milyen? A többit azt szarja le.Pl: a külföldiektől mikor tudják behajtani a büntetéseket? Már az egyenlő elbirálás miatt kérdem? Nem akarásnak nyögés a vége, és mi nyögünk.”
 • 6. o662es_rab 2010. augusztus 11. 14:02
  „sziszka
  a focihoz is ennyire értesz?
  bölcsebb lettél volna ha csendben maradsz”
 • 5. o662es_rab 2010. augusztus 11. 13:59
  „sziszka
  Talmácsi 125 -ös kategoriaban lett világbajnok!
  Gondolod 4o- el döcögött?”
 • 4. o662es_rab 2010. augusztus 11. 13:52
  „sziszka te el vagy tájolva
  a tour de francen a biciklik mennek 4o-el !!
  Hol élsz te?”
 • 3. o662es_rab 2010. augusztus 11. 13:51
  „Volner János sajtótájékoztatóján szó esett a rendőrség tevékenységéről is. Az ellenzéki politikus azt hangoztatta, hogy a Jobbik szerint a kormánynak arra kellene használnia a rendőrséget amire való: a bűnözők elleni fellépésre.
  és nem a beteg,pisilést visszatartani képtelen rokkantakat büntetgetni !!”
 • 2. o662es_rab 2010. augusztus 11. 13:50
  „Bukott rendszer pénzéhesei még a levegövételt is megadóztatnák!
  Hogy legyen miböl inniuk meg enniük. Elég volt ! Nézzétek meg szondinét a közgyülésben hogy néz ki.”
 • 1. sziszka1 2010. augusztus 11. 13:42
  „<moderálva> a Segédmotor-kerékpár legnagyobb megengedett sebessége 40Km/óra! Megnéznék egy 125 köbcentis motort, hogy megy 40-nel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÉN visszaadnám, de a TÖBBIEK megtartanák

Érdekes videót találtunk a neten: az ertekter.hu csapata egy TÁRKI felmérést feldolgozva bemutatta: a magyarok nem bíznak egymásban, az intézményekben és a politikában. Tovább olvasom