Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A kínaiak cenzúrázták Hillary Clinton könyvét

Bajok vannak Hillary Clinton Élő történelem című könyvével Kínában: az életrajzi mű amerikai kiadója visszavonta a jogokat a kínai állami Jilin kiadótól, miután az nem mutatkozott készségek a kicenzúrázott részek visszaállítására.
A dpa német hírügynökség az Új Kínát idézve csütörtökön arról számolt be, hogy a kiadási jogok visszavonására három hónapig tartó jogi huzavona után került sor, mivel az amerikai Simon and Schuster kiadó úgy ítélte meg, hogy Kínában nem tesznek eleget a "teljes és pontos" fordításra vonatkozó követelésnek.

Bár a könyv augusztusi megjelenését követően nyomban bestsellerré lett Kínában, a volt amerikai elnök szenátor feleségét felháborították a könyv kínai kiadásában végrehajtott változtatások.

A kínai változatból hiányoznak például azok az eredetiben szereplő részek, amelyek Harry Vuról, a 19 évet munkatáborokban töltő ismert emberi jogi aktivistáról és az 1989-es kínai demokratikus mozgalomról szólnak, és kimaradt a kikényszerített terhesség-megszakítások bírálata is. Mindezt egyébként a kínai kiadó "technikai változtatásoknak" minősítette a vitában.

(Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényünnep a templomban

A győri Szentlélek-templomban az ünnepi szentmisén megújult fények várják a híveket, a köztemetőket… Tovább olvasom