Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A kormány üdvözli Szerbia EU-s csatlakozási kérelmét

A kormány üdvözli és történelmi lépésnek tartja, hogy Szerbia kedden Stockholmban benyújtotta csatlakozási kérelmét az Európai Unióhoz - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
Szerbia majdani csatlakozása a nyugat-balkáni térség fontos stabilizációs tényezője - írták.

A Kormányszóvivői Iroda hangsúlyozta: a magyar diplomácia rendkívül sokat tett azért, hogy elősegítse déli szomszédja EU-hoz való közeledését. Idén folytatódott a korábbi években kialakult szoros és rendszeres felső szintű egyeztetés, amelynek minden alkalommal témája volt a szerb integrációs törekvés - olvasható a közleményben.

Kiemelték: Magyarország mindvégig következetesen támogatta a Szerbia és a schengeni övezet országai között fennálló vízumkényszer megszüntetését, amire az elmúlt héten, december 19-én került sor.

A kormány a jövőben is fenntartja támogató, a felkészülést lehetőségeihez mérten segítő hozzáállását Szerbia – és a Nyugat-Balkán uniós csatlakozásra törekvő további államai – vonatkozásában.

Szerbia kedden hivatalosan benyújtotta jelentkezését az Európai Unióhoz való csatlakozásra. Boris Tadic szerb elnök az unió soros elnökségét ez év végéig ellátó Svédország kormányfőjének, Fredrik Reinfeldtnek adta át az okmányt, amely a kérelmet tartalmazza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették a bozótvágóval elkövetett gyilkosság másik áldozatát is

Eltemették a bozótvágó késsel a múlt héten elkövetett gyilkosság másik áldozatát is; a 34 éves K.… Tovább olvasom