Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

A Lánchídon akcióztak az Együtt-PM aktivistái

"Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú molinót feszítettek ki a pártszövetség aktivistái. Két ember ellen indult eljárás.
Az Együtt-PM aktivistái feszítettek ki egy molinót csütörtök hajnalban a Lánchídon, a rendőrség emiatt zárta le a hidat - tájékoztatott a pártszövetség. A nagy méretű molinón az volt olvasható: "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!"

Közleményükben azt írták: "az Együtt-PM szövetség szerint Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei." Az Együtt-PM aktivistái erre akarták felhívni a figyelmet a molinóval - tették hozzá.

A pártszövetség Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i nemzeti ünnepen mondott beszédét "a magyar demokrácia egyik legnagyobb botrányának" tartja. Mint kifejtették: "ez a beszéd nem csupán azért sokkolta a demokratikus közvélemény jelentős részét, mert a rezsim névadója katonai díszsorfal előtt adta elő". Felháborodást keltett azért is - folytatták -, mert az ő politikájával egyet nem értő magyarok tömegét "kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül".

Az Együtt-PM szövetség „Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!” feliratú molinója a Lánchíd pesti pilonján 2013. október 31-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az Együtt-PM szövetség "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú molinója a Lánchíd pesti pilonján 2013. október 31-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiemelték, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, volt miniszterelnök "a demokrata politikusok közül elsőként emelte föl szavát, és intézett nyílt levelet Orbán Viktorhoz". Az Együtt-PM felháborodásának kifejezésére online felületein kampányt is indított "magyarvagyok" címmel, politikusok, aktivisták és egyszerű állampolgárok írtak Orbán Viktor üzenőfalára, és fotózták le magukat vagy köztéri szobrokat "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" feliratú táblával - közölték.

A közlemény szerint e kampány állomása volt a csütörtök hajnali akció is. Az Együtt-PM aktivistái a nagy méretű molinót olyan módon feszítették ki a molinót a Lánchídra, hogy "a forgalmat ne akadályozza, azonban sok emberhez eljusson az üzenet: azok is magyarok, akik nem fideszesek. És persze azok is, akik igen" - írták.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta, hogy eltávolítanak egy molinót, amelyet ismeretlenek húztak ki a hídon.

Erre az időre a rendőrség lezárta a Lánchidat, így a 16-os és a 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedett. Kora reggel feloldották a zárást, a buszok ismét eredeti útvonalukon járnak.

Két emberrel szemben indult eljárás a Lánchídra kifeszített molinó miatt

Garázdaság miatt két emberrel szemben indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) V. kerületi kapitánysága a csütörtök hajnalban a Lánchídra kifeszített molinó ügyében - közölte a rendőrség.

Az Együtt-PM korábban közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a hídra pártszövetségük aktivistái feszítették ki a molinót, amelyen az volt olvasható: "Viktor, én is magyar vagyok, de nem fideszes!" A szövetség szerint aktivistáik úgy rakták ki a molinót, hogy az ne akadályozza a Lánchíd forgalmát.

Hozzátették: az akció annak a "magyarvagyok" című, online kampánynak a része, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i ünnepi beszéde miatti felháborodás után indított a szövetség.

Az Együtt-PM a közleményben úgy értékelte, hogy a kormányfő ünnepi beszédében az ő politikájával egyet nem értő magyarok tömegét "kizárta a nemzetből, politikai ellenfeleinek jó részét pedig kiátkozta 1956 örökösei közül".

Mint írták: "az Együtt-PM szövetség szerint Orbánország nem egyenlő Magyarországgal, a Fidesz hívei pedig nem egyenlők a nemzettel. Mi mindannyian magyarok vagyunk, legyünk bármely pártnak a hívei." Az Együtt-PM aktivistái erre akarták felhívni a figyelmet a molinóval - tették hozzá.

A molinó eltávolításának idejére a rendőrség lezárta a Lánchidat, így ez idő alatt a 16-os és a 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedett.

Olvasóink írták

 • 10. Bcsabi75 2013. november 01. 07:35
  „Igazságkereső: Mielőtt írogatsz ilyen kommenteket, tájékozódj! Ha nem teszed meg, segítek!

  "Orbán Viktor október 23-án ellopta Magyarország nemzeti ünnepét és Orbánország katonai parádéjává, erődemonstrációjává tette.

  A miniszterelnök - aki elvben minden magyart képvisel -, beszédében kirekesztette a nemzetből azokat, akik nem támogatják a Fideszt. Azzal vádolta meg az ellenzéket, hogy az, ha tehetné, a tömegbe lövetne, idegen hatalmaknak játszaná át a hazánkat.

  Orbán Viktor sok milliónyi magyart sértett meg. Megkérdőjelezte a hazaszeretetünket és ki akart zárni minket a nemzetből.

  Kérjük minden megsértett honfitársunkat, hogy küldjön üzenetet, tegyen ki kommentet Orbán Viktor facebook-oldalára https://www.facebook.com/orbanviktor a következő szöveggel:

  Viktor! Magyar vagyok, de nem fideszes! #magyarvagyok

  Ez a gyalázat nem maradhat szó nélkül: tiltakozzunk a kirekesztő orbáni politika ellen!"

  Teljes mértékben igaza van Gordonnak!!!”
 • 9. Ferrer 2013. október 31. 23:26
  „2. igazságkereső
  :)

  4. achilleus
  :)

  Ennyit rólatok.”
 • 8. mivan? 2013. október 31. 15:55
  „2. Azok az országot fosztották ki Emezek meg minket!”
 • 7. majzik 2013. október 31. 15:34
  „<moderálva>”
 • 6. majzik 2013. október 31. 15:33
  „Ezt én is kiírhatnám !
  De maradjunk a ,,magyar vagyok nem túrista" c . molinónál !

  A világ proletárjai és a multi - kulti egyedek gondolják végig !

  Mellesleg a ,,gyucsanista" halmaz és ,,az orbanista" halmaz jóval kevesebb mint a magyarság teljes halmaza. Úgy max 30 % !

  Csak mi nem pofázunk !”
 • 5. szatyi 2013. október 31. 12:29
  „"2. igazságkereső 2013.10.31. 11:50 "

  A "bankiindexálásitrükkökről" nem is beszélve! :-)”
 • 4. achilleus 2013. október 31. 12:24
  „2. igazságkereső 2013.10.31. 11:50
  Bajnai Gordon, aki - mint tudjuk - "ott sem volt", az általa gründolt - mára túlfújt lufikét kipukkadt - gittegylet mögé bújva kompenzál:
  1) kompenzálja a szeptember végi "demokratikus" szobordöntést, városon való végigrugdosást, vuduzást,
  2) kompenzálja, hogy 2006. október 23-án tagja volt annak a kormánynak, amelyik az utcán lövetett, úgy, hogy egy szava lett volna (akkor) a történtek miatt, bocsánatkérésre pedig valahogy nem jutott még azóta sem ideje.
  Bárki tiltakozhat az "ma ismét közénk lövetnének" "képileg erős" kijelentés miatt, de úgy tenni mintha nem lövettek volna, és ebben a szellemben kinyilatkoztatni, Bajnai (és akkori vezetőtársai) részéről merő képmutatás.”
 • 3. csonakos 2013. október 31. 12:17
  „2. igazságkereső 2013.10.31. 11:50
  2010-től milyen jelzőt használnál?”
 • 2. igazságkereső 2013. október 31. 11:50
  „Ti hithű Együtt-PM szövetség, merre jártatok, amikor 2002-2010 között kifosztották az országunkat?! Nem tán Ti is a kifosztókkal együtt vegyültetek el a nemzet testében?!!”
 • 1. achilleus 2013. október 31. 10:56
  „Elnézést, de én hová akaszthatom ki a "Magyar vagyok, de nem náci" feliratú molinómat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarkalatos törvényben szabályoznák a termőföldvásárlást

A tárcaközi egyeztetésen lévő tervezet szerint feltételekkel illetékmentes lehet a… Tovább olvasom