Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

A regadó is jelzi a gazdasági nehézségeket

A vám- és pénzügyőrség bevételei az év első 9 hónapjában megközelítették a 1000 milliárd forintot, ami csaknem 50 milliárd forinttal több, mint tavaly ilyenkor volt.
A legnagyobb tételt a jövedéki adóbevételek jelentik, csaknem 621 milliárd forinttal. Ezen belül 351 milliárd forint folyt be az üzemanyagok eladásából, ami 5 milliárddal több a tavalyinál. A benzin forgalma valamelyest csökkent, míg a gázolajé több mint 4 százalékkal nőtt. Az alkoholtermékek forgalma 5 százalékkal nőtt, ám a söreladás több mint 12 százalékkal esett vissza az év első 8 hónapjában.

Cigarettából valamivel kevesebb fogyott októberig, mint az előző év hasonló időszakában, ám a magasabb adótételek miatt ebből 10 milliárd forinttal több bevétele volt a vámhatóságnak.

Regisztrációs adóból 68 milliárd forint folyt be az első háromnegyed évben, ez megegyezik a tavalyi időarányos adatokkal. Eközben azonban több mint 6 százalékkal kevesebb autót hoztak forgalomba Magyarországon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beírta nekünk az intőt a Moodys és a Fitch Ratings

Leminősítette Magyarország hosszúlejáratú adósságainak besorolását a Moody's hitelminősítő. A három nagy hitelminősítő közül csak a Moody's volt az, aki eddig nem minősítette le az országot és az elsőrendű befektetési sávban tartotta. Közben a Fitch Ratings is visszaminősítette Magyarországot. Tovább olvasom