Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A többség szerint legalább 3 év kell a válságkezeléshez

Még a szocialista szimpatizánsok csaknem fele is úgy véli, hogy egy teljes kormányzati ciklusra van szükség a problémák megoldásához.
A megkérdezettek kétharmada szerint legalább 3 évre van szükség a mostani válság hatékony kezeléséhez - derül ki a Nézőpont Intézet friss felméréséből. Még a szocialista szimpatizánsok csaknem fele is úgy véli, hogy egy teljes kormányzati ciklusra van szükség a problémák megoldásához. A Nézőpont Intézet országos felmérését vasárnap és kedd között, 1000 ember megkérdezése alapján készítette.

A felmérés szerint szinte senki nem hisz abban, hogy egy egyéves mandátummal rendelkező új kormány érdemi munkát tudna végezni: mindössze a megkérdezettek 3 százaléka mondta azt, hogy egy új kormány rövid idő alatt úrrá tudna lenni a helyzeten, míg 9 százalék szerint a jelenlegi kabinet is kezelni tudná a krízist.

Az MSZP-szavazók 39 százaléka vélte úgy, hogy a Gyurcsány-kormány is ki tudja vezetni a válságból az országot és nincs szükség új kormányra. A Fidesz-szavazók 1 százaléka volt hasonló véleményen. Érdekes, hogy a bizonytalan szavazók 70 százaléka gondolja úgy, hogy legkevesebb 3 év kell a válságkezelésre, míg a jobboldali szavazóknak csak 67 százaléka gondolta ugyanígy.

Olvasóink írták

  • 2. trixi11 2009. március 25. 14:36
    „A többség erősen optimista, sajnos lehet kell ide 20 év is.....”
  • 1. lopicigazsi 2009. március 25. 12:02
    „Meg egy kis falra írás... hihi ____________www.afal.hu_____________”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaló jósnő ellen nyomoznak Győrben

A román nő azt ígérte a hozzá fordulóknak, hogy pénzért cserébe megszünteti a rontásokat és átkokat,… Tovább olvasom