Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Abortusz: hozzuk az európai átlagot

Másfél évtized alatt csaknem a felére csökkent a művi terhesség-megszakítás lakosságra vetített aránya.
Erről Pusztai Erzsébet, az MDF egészségpolitikusa beszélt Gyulán, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság három napos nemzetközi konferenciáján. Az egészségügyi szakember "Abortusz szabályozás - abortusz statisztikák" című előadásában leszögezte: jól megválasztott szabályozással valóban lehet csökkenteni a művi terhesség-megszakítások számát.

Pusztai Erzsébet úgy véli, hogy az 1992-es magzatvédelmi törvény jó példa a megfelelő jogszabályi háttérre, hiszen hatályba lépése óta folyamatosan csökken az abortuszok száma. Míg a törvény életbe lépésekor ezer szülőképes nőre 34 művi terhesség-megszakítás jutott, addig ma már csak 18. Ezzel pedig elértük a nyugat-európai átlagot.

Az egészségpolitikus ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy az abortusz nyilván csak az érem egyik oldala - az azt szabályozó törvényi háttér nem fogja befolyásolni a szülési kedvet és statisztikát.

Tudomásul kell vennünk, hogy szerte Európában csökkenést mutatnak a születési statisztikák - érvelt Pusztai Erzsébet. Az is tendencia, hogy a nők későbbi időpontban vállalják csak első gyermeküket. Azonban arra is érdemes figyelni, hogy azokban az országokban, így Skandináviában és Franciaországban, kisebb mértékű a csökkenés, ahol segítik a gyermekvállalást és a terhek viselésébe bekapcsolódik az apa is - tette hozzá az egészségpolitikus.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horthy bevonulására emlékezett a Gárda

Rendben befejeződött vasárnap délután a Magyar Gárda fővárosban tartott rendezvénye. A szervezet… Tovább olvasom