Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

Agydaganatáról írt chatben a pécsi ámokfutó

A pécsi ámokfutó utolsó messenger beszélgetéséből kiderül, hogy a halálra is felkészült és az egész évfolyamát kivégezte volna.
A pécsi lövöldöző utolsó messenger beszélgetésében vallott egyik barátjának betegségéről, és gondjairól, illetve agydaganatról panaszkodott - tudta meg a Pécsi Napilap.

A jelek szerint készült tettére és mindent feladott, feltehetően ezért rendezett vérengzést a Pécsi Tudományegyetemen. A rendőrök is megerősítették, amit az egyik oktató mondott: pont annyi tölténnyel indult el, hogy az összes gyógyszerészhallgatóval, majd magával is végezzen. A tanár arról is beszámolt, hogy a gyilkos reggel nagyon ideges volt és feltűnően kérdezgette, mindenki jelen van-e ez évfolyamból.

Több jel mutat arra, hogy a halálra is felkészült. Azt írta "meg fogok halni, rák..., agydaganat, voltam CT-n is..., mielőtt felfordulok, küldök sms-t, habár te is leszarsz, senki nem sirat meg, így nincs mit vesztenem, és ez jó"". A chat beszélgetésben hozzáteszi, hogy állandóan erős fejfájása, ezért pedig több vizsgálata volt, de nem tudták az orvosok megállapítani mi lehet a baj.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy G. Ákos nagyon vonzódott a fegyverekhez, hiszen M1A2 néven írt, ami az amerikai Abrams harckocsik jele.

G. Ákost 60 napig megfigyelik és megvizsgálják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, csak ezután lehet eldönteni, hogy a rendőrség ki tudja-e hallgatni, és ha igen, mikor - mondta el Bencze József országos rendőr-főkapitány.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. valoperes_zugugyved 2009. december 06. 04:16
  „a komcsik meg vadaszni járnak csak a nap végén már egymás lábát találjak el...”
 • 25. Tömeg 2009. december 06. 03:03
  „Merenge!
  lehet hogy nem jól fogalmaztam. A Németországi esetet rossz példának szántam.
  Ott lehet a sportlövészeknek, saját fegyvere is.(Remélem nem sokáig marad ez az idióta törvény,
  mert nem ez volt az egyetlen ilyen eset)
  Azt sajnos nem tudom hogy Magyarországon lehet-e sportlövésznek saját fegyvere otthon.
  Az én időmben nem lehetett,és ezt nem is tartom rossznak.( Én is űztem valaha ezt asportot)
  Meg amit már leírtam: Hogy nem ellenőrzik a pszihikai alkalmasságot a fegyvertartási engedély kiadása előtt.”
 • 24. Barbizon 2009. december 05. 23:11
  „Haggyuk már...ezzel szépen megússza.”
 • 23. Filctoll 2009. december 05. 21:43
  „dblaci Én meg azt hallottam hogy .......... Csiripelnek a verebek sokmindent. Csak olyat kellene leirni amit tudsz is mert a pletyka nagyon ragályos!”
 • 22. franzvon 2009. december 05. 20:47
  „maga az agya...az a daganat...”
 • 21. dblaci 2009. december 05. 19:57
  „"Én most hallottam egy pécsi cimborától, hogy a srác rendszeresen járt gárda gyűlésekre, és a pécsi gárda alapító tagja volt, vagy mi. Azért ez is elgondolkodtató? Fegyverek, elmebetegség...."

  Nonszensz, ha ez igaz lenne a ..... média hangosbemondóval járná az összes kis falut, hogy mindenki tudjon róla... :) Egyébként akárki volt, még ha kommunista is, vagy a szülei azok, mindegy, beteg szerencsétlen, nem normális. Őt le kell szíjazni élete végéig, de börtönbe a kezelőorvosait, meg akik nem ismerték ezt fel, pedig kezelték, azokat kéne zárni.”
 • 20. babocska 2009. december 05. 18:54
  „Tényleg kiirhatnák már,hogy kinek a gyereke,hogy ennyire mélyen hallgatnak róla?Azt tudjuk,hogy anyuka az Apeh-nál dolgoztt,s azóta sem ment be dolgozni.Mélyen hallgatnak.”
 • 19. merenge 2009. december 05. 17:36
  „Tömeg: attól, hogy sportlövész volt, nem törvényszerű, hogy fegyvere legyen otthon. Én tízen évig voltam sportlövész, még verseny előtt sem volt nálam soha fegyver. Sőt! Ki sem hozhattam a lőtérről. Minden lőszerrel el kellett számoljak. A fegyvertartásnak is voltak törvényei, és kötelező előírásai. Azok most hol vannak? Igaz, ez 20 évvel ezelőtt volt. Miért törölték el azokat a szabályokat, törvényeket?”
 • 18. merenge 2009. december 05. 17:28
  „igazságkereső: igen, igazad van.
  Bennem rengeteg a kérdés, főleg, hogy a heti HVG-t elolvastam. Pl.: honnan tudták, hogy H1N1, na meg azt, hogy járvány lesz? Ezt, amennyiben nem mesterségesen kitenyésztett, és szétszórt vírus, kizárt, hogy meglehessen jósolni így előre. Mert ugye az oltóanyagot minden tesztelés és egyéb nélkül elkezdték gyártani. De miért is? Akkor miért nem érdekelte őket senki véleménye? Ha viszont mindenki véleményét meghallgatjátok, akkor a végeredmény az, hogy bizony van aki támogatja, van aki ellenzi. Én a szakember véleményét figyelem (virológus, epidemiológus). Az ők véleménye az, hogy felesleges oltatni, mert nem tesztelt az oltóanyag, így nem lehet tudni biztosan sem a hatását, a szövődményét, sem pedig azt, hogy ad e védettséget, és ha igen, mennyit. Ezekre a kérdésekre csak találgatásokból válaszoltak. Mellé maga az oltóanyag gyártó tulajdoni joga is igen kétséges. Valami offshore cég a főrészvényes, bár felmerült magyar név is, de én az ilyen Ying, meg John meg a fene tudja milyen nevekről a véleményem az, hogy bárki kitalálhat ilyen neveket. Soha egyik sem nyilatkozott egyik médiában sem.
  A pécsi egyetemistáról meg annyi a véleményem, hogy van az a pénz, amiért beszámíthatatlannak nyilváníthatnak valakit, majd 1-2 év nyaralás az intézetben, és éli világát tovább, lehet, más országban, de a börtönt megússza. Viszont a meghalt fiú szüleinek senki nem adja vissza a fiukat. Ez a mai .... nagy Magyarország. Szégyen.”
 • 17. igazságkereső 2009. december 05. 17:05
  „Több helyen is megírtam már erről alkotott véleményem, mely szerint nincs többről szó, csupán kevéske pénzről!Mindenki figyelje meg Falus Ferenc dr.országos tisztifőorvos és az egészségügyi miniszter egyes televíziós megnyilatkozásait.Ha alaposan figyel, észre veszi az ellentmondásokat saját megnyilatkozásaikban.Pénzről szólt és pénzről szól még ma is mindennemű, ezzel kapcsolatos interjú az Ő részükről. Kérdésem: az egészségügyi miniszter miért nem intézkedett saját hatáskörében arról, hogy ha ilyen veszélyes ez a H1N1 influenza vírus,akkor mindenki kötelezően és díjmentesen kapja meg a védőoltást??!!”
 • 16. valoperes_zugugyved 2009. december 05. 15:17
  „12. hozzászólás valoperes_zugugyved 2009.12.05. 15:15

  hoppa.most mondta be a tv:egy olyan ember is megfertözödött aki kapott védöoltasT!! nesze neked zséflexnake,ennyit ér az oltás. oltasd be maagd még egyszer .”
 • 15. Tömeg 2009. december 05. 15:06
  „Achilleus! Azt olvastam a napokban, hogy sportlövész volt,és ezért volt engedélye fegyvertartásra.

  Nem olyan régen Németországban egy teljesen hasonló eset történt.Ott az apuka,meg a gyerek is
  szintén sportlövész volt,és ez miatt engedéllyel több fegyvert tartottak otthon.
  Ezzel rendezett a pszihiátriai kezelés alatt álló gyerek ámokfutást az iskolában.(16 halott)
  A gyerek maga is meghalt. Az apát most állították bíróság elé 16 rendbeli gondatlanságból elkövetett
  emberölésért.
  Mindkét esetben, a pszihikai alkalmasság ellenőrzése nélkül jutottak a fegyvertartási engedély birtokába.
  ez a legnagyobb nemtörődömség.
  A psziho betegek meg először nem is tudják mi van velük. A környezet meg vagy túl toleráns, vagy érdektelen hozzáállást tanúsít a megváltozott viselkedésű emberekkel kapcsolatban. Kényszergyógykezelni meg csak akkor lehet, ha már csinált valamit.”
 • 14. flexsnake 2009. december 05. 14:40
  „12. nem lennék meglepve”
 • 13. szandokán 2009. december 05. 14:30
  „Idegroncs őrült,ilyenre nem vesztegetném az időmet,soha nem lesz normális,egyszerűen odaadnám egy oroszlánnak idegesítse azt.”
 • 12. ClarkGriswald 2009. december 05. 14:06
  „Én most hallottam egy pécsi cimborától, hogy a srác rendszeresen járt gárda gyűlésekre, és a pécsi gárda alapító tagja volt, vagy mi. Azért ez is elgondolkodtató? Fegyverek, elmebetegség....”
 • 11. Walaky 2009. december 05. 13:57
  „A helyi interetes sajtóban valaki leírta mi történt:
  "Itt sajnos egy a gyávaság miatt befejezetlen kiterjesztett öngyilkossággal állunk szemben"
  Az első intézkedő rendőr befejezhette volna...”
 • 10. utazó81 2009. december 05. 13:40
  „Dodó!
  csak a Te hozzászólásodig jutottam el, mert ugyan ez fogalmazódott meg bennem is vajon kinek a gyereke.
  Miért nem hallgatták még ki. Gondolom beszélni azért még tud.”
 • 9. TELSTAR 2009. december 05. 13:32
  „karnak = akarnak”
 • 8. TELSTAR 2009. december 05. 13:25
  „Őt kellene statáriálisan kivégezni, hogy intő példaként álljon mások számára, akik elmebetegség álcája mögé bújva karnak előre kitervelten gyilkolászni.”
 • 7. achilleus 2009. december 05. 13:24
  „6. hozzászólás Tömeg 2009.12.05. 12:54
  A baj az ezzel a gondolatmenettel, hogy az agydaganatával együtt nem nőhetett hirtelen pisztoly is a kezébe.
  Ezt a fazont már régen le kellett és lehetett volna állítani, nemhogy fegyvert adni a kezébe. Az utolsó mondatban lehet valami, de lehetséges, hogy csak hanyagság, nemtörődömség van a háttérben.”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-lista: Botka és Ujhelyi az első húszban

A lista készítői azzal számolnak, hogy az országos lista 75. helyéről még be lehet kerülni a… Tovább olvasom