Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Állami kézbe kerülnek májusban a városi kórházak

Májusban az érintett városi fenntartású kórházak is átkerülnek állami tulajdonba - erről adott tájékoztatást az egészségügyi államtitkár a Fidesz képviselőcsoportjának ülésén Lázár János frakcióvezető hétfői közlése szerint.
A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője újságírók előtt kijelentette: a Fidesz frakció nem tárgyalt ágyszámcsökkentésről, nem is ez a cél, hanem az, hogy Magyarországon jól működő egészségügyi ellátórendszer legyen. Az egészségügyi államtitkár arról számolt be a hétfői frakcióülésen, hogy melyik kórházban milyen fejlesztések várhatóak - mondta

Lázár János közölte: azt a fejlesztési tervet, amivel az államtitkár a frakció elé érkezett, a képviselőcsoport támogatja, néhány részkérdés van még nyitva. Ezek kapcsán folyamatos egyeztetés lesz a következő hetekben - hangzott el.

Kitért arra, hogy a megyei intézmények átvételéről szóló törvény rögzíti: március 31-ig át kell venni az intézményeket, és ezt követően ki kell írni az intézményvezetői pályázatokat, az államnak professzionális módon kell működtetni az intézményeket.

A képviselők arra voltak kíváncsiak - folytatta-, hogy a városi fenntartású kórházak mikor kerülnek állami tulajdonba. Az államtitkár tájékoztatása szerint ennek május hónapban meg kell történnie.

A nyitott kérdések az alapellátást, a járóbetegellátást és a kórházak fejlesztését érintik - derült ki szavaiból.

Olvasóink írták

 • 4. balihoho 2012. március 13. 12:21
  „Ezek, amit most művelnek, még Molnáron is túl tesznek! pedig micsoda felhajtás volt, persze számos intézkedésével én sem értettem egyet, de most? A háromszázas vizit díjat népszavazással le szavaztatta a Fidesz, de helyette lett ötszázas dobozdíj, amit minden recept beváltáskor keményen végre hajtanak, és még nem szóltunk a többi, Fidesz kormány által életbe léptetett, egészségügyi megszorításról, elvonásokról.”
 • 3. racionalitás? 2012. március 13. 07:36
  „2.tri-atruuu 2012.03.12. 22:04

  sajnis így igaz....de mert európa 110 ezer orvosi munkahely ajánlattal rendelkezik...
  más---ha a 2000 feletti felmondás aktiválódik...akkor majd Szegedről küldene kbelgyógyászt Pécsre...ha nem lesz....---a törvény tervezet szerint ez van leírva-BÜNTETHETŐSÉG TERHE MELLETT--KÖTELEZŐ LESZ MEGCSINÁLNI....na gondolom én-akkor fog minden orvos ellibbenni innen----VÉGLEG!!!”
 • 2. tri-atruuu 2012. március 12. 22:04
  „1. kontrapista
  Kisapám, én orvos vagyok, először Téged vizsgálnálak meg készséggel, de a diagnózis után azonnal meg is kezdeném hosszú távú kezelésed. Azért, mert utálod a fent említett urakat, ne varrd az ő nyakukba a privatizálást!
  Egyébként pedig a most, 2012-ben zajló "államosítások" keltenek félelmet és bizonytalanságot a hazai orvostársadalomban. Tudtad, hogy MOST hajtják végre - pontról pontra - a szintén kóros eset Molnár Lajos egykori elképzeléseit??? Ismétlem: pontról pontra...”
 • 1. kontrapista 2012. március 12. 20:06
  „Zárt osztályra azokat, akik privatizálták a városi kórházakat (Gyurcsány, Bajnai stb)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy: tíz fellebbezés érkezett a Győri Ítélőtáblához

A hét vádlott ügyében a fellebbezéseket március végén tárgyalják Győrben. Tovább olvasom