Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Alternatív költségvetést készít őszre az MSZP

Az ellenzéki párt reméli, a kormány az "idő előtt" kiadott költségvetési tervezetet újragondolja és szembenéz a realitásokkal.
Az MSZP alternatív költségvetést dolgoz ki őszre, a szocialisták tervezete a társadalmi igazságtalanságok csökkentésére és a gazdaság élénkítésére helyezi a hangsúlyt – mondta Józsa István, az ellenzéki párt gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az MSZP által kidolgozandó tervezet szeptember-októberre készülne el, mert annak elkészítéséhez megalapozott adatokra, a gazdaságnövekedési trendekhez pedig pontosabb információkra van szükség – tette hozzá. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő évi büdzsé kormányzati tervezete újabb 600 milliárd forintos megszorítást tartalmaz, ami - véleménye szerint - további lecsúszást jelent a társadalom és a gazdaság számára, ennek hatásai pedig beláthatatlanok.

Józsa István reményét fejezte ki, hogy a kormány az "idő előtt" kiadott költségvetési tervezetet újragondolja és szembenéz a realitásokkal. "Csupán szólamokkal, tündérmeseszerű ráolvasással nem javul a helyzet" - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt években több mint a háromszorosára nőtt azok száma, akik az energiaszámlájukat nem tudják rendszeresen fizetni. A lakosság egyharmadának van számlaelmaradása, noha többségük fizetni szeretne – tette hozzá.

Mint mondta: a kormány lemondott a társadalom egyharmadáról, a kiskeresetűekről. Józsa István szerint ismét be kellene vezetni az energiaszolgáltatásban a szociális tarifát. A halmozódó adósság ugyanis az energiaszolgáltatás biztonságát is veszélyezteti – érvelt a politikus.

Józsa István bírálta az egészségügy működési rendszerének átalakítását is. Mint elmondta: sem szakmai, sem finanszírozási oldalról nem biztosított a modell bevezetése, emiatt a szocialisták azt kérik a kormányzattól, hogy az ellenzékkel közösen alakítsa ki az új rendszert.

Olvasóink írták

 • 1. Mozimasiniszta 2012. június 18. 12:33
  „Tetves Józsa István elvtárs ! szelektív memóriátok igen nagy lyukú rostáján kihullott az a tény:
  hogy amikor bagóért, és némi baksisért elkótyavetyéltétek a villany-gáz és vízszolgáltatást, még biztos
  nyolc percentes haszongaranciát is adtatok a rablóbandáknak ! Igen nagylelkűségetekre utal ( a fene enné meg !)
  hogy most szociális tarifán "gondolkodtok" ! Megérdemelt nyaralásotok alatt kapargásszatok össze még jónéhány
  lózungot , tündérmesét, és hazugságot az alternatív költségvetésetekhez, mivel tőletek többre nem telik !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai buli: Bezárattak egy diszkót Harkán

Razziát tartottak szombaton az éjszakai, hajnali órákban az egyik harkai szórakozóhelyen. A helyet… Tovább olvasom