Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Apadnak a tiszántúli folyók - csökkent a készültség

Tovább apadnak a folyók a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén, ahol hét védelmi szakaszon, háromszáz kilométeren van árvízvédelmi készültség - közölte Bara Sándor védelemvezető vasárnap.
A szakember elmondta: egyedül a Hortobágy-Berettyó bal partján tartanak fenn harmadfokú készültséget Bucsa és Nádudvar között. A folyón apadást regisztráltak vasárnap reggel a mértékadó borzi vízmércénél, de a vízszint még most is 396 centiméter, ami csaknem fél méterrel magasabb a legmagasabb védelmi szint alsó határánál.

A Berettyó apadása miatt vasárnap elsőfokúra mérsékelték a készültséget a folyó torkolati szakaszán. Szintén első fok van érvényben a folyó felső szakaszán, míg Szeghalom térségében továbbra is másodfokú készültséget tartanak fenn.

Apad a Tisza is: Tokajnál egy nap alatt 25 centimétert apadt a folyó, amelyen vasárnap reggel 691 centiméteres vízállást jegyeztek fel, Rakamaz és Tiszafüred között fenntartják az elsőfokú készültséget - ismertette Bara Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szolgálatba léptek az első önkéntes tartalékos katonák

Az őrzési, védelmi feladatokat átvevő önkénteseket Benkő Tibor vezérkari főnök köszöntötte a Petőfi Sándor laktanyában. Tovább olvasom