Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Áramkimaradásokat is okozhat a nagy hó Nyugat-Dunántúlon

Az intenzív havazás miatt csaknem ötven helyen volt szükség a tűzoltókra Vas és Zala megyében szerdára virradóra. Áramkimaradások is előfordulhatnak.
Főként a hó súlyától kidőlt fákhoz és leszakadt vezetékekhez kellett kivonulniuk, de árokba csúszott autókhoz és kamionokhoz is hívták őket - mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője. Hozzátette, hogy senki sem sérült meg, de a főutak mindkét megyében nehezen járhatóak, többnyire hókásásak. A mellékutak között viszont van olyan, amely jelenleg le van zárva. Többfelé áramszünet is volt.

Vas megyében 21 riasztás érkezett a tűzoltókhoz szerda éjfél és hajnali öt óra között. Az esetek többségében a hó súlyától leszakadt vezetékekhez és útra dőlt fákhoz hívták őket, de többfelé árokba csúszott autókat, kamionokat is ki kellett húzniuk. Senki sem sérült meg - mondta el a katasztrófavédelem szóvivője. Szentes György hozzátette, hogy elzárt település nincs a megyében, de nem csak a mellékutak csúszhatnak, a főutak is nehezen járhatóak. Többfelé 8-10 centiméteres, letaposott hó borítja az utakat. Molnaszecsőd és Katafa között leállították a forgalmat.

Zala megyében 25 helyen kellett segíteniük a tűzoltóknak szerdán hajnalban. Többnyire ugyanazért hívták őket, mint Vas megyében. Szentes György elmondta, hogy jelenleg is le van zárva a 86-os főút Kálócfa és Zalalövő között. Egy 15 kilométeres szakaszról van szó, amely 20-25 elakadt kamion miatt vált járhatatlanná - tette hozzá a szóvivő. Itt 10-12 centiméter vastag a hó, míg a megye többi részén általában 3-5 centiméter. Vas, illetve Zala megye egyes részein szerda hajnalra húsz centiméter hó esett, és helyenként még mindig havazik. A legtöbb hó Lenti és Zalaegerszeg, illetve Körmend és Vasvár környékén esett.

Áramkimaradások is előfordulhatnak, mert a nagy mennyiségű hó alatt több helyen leszakadtak a vezetékek. Áramszünetet főleg Vasvár és Lenti környékéről jelentettek. Ugyanígy letört faágak is lehetnek az utakon. A legtöbb hó Lenti és Zalaegerszeg, illetve Körmend és Vasvár környékén esett, de havazott a Bakonyban is. Aki elindul, óvatosan tegye, mert a mellékutak havasak, a főutak pedig latyakosak, bár a közútkezelők egész éjszaka, több tucat munkagéppel dolgoztak a régióban - tájékoztatta szerdán reggel a Független Hírügynökséget Dávidházi Róbert, a Magyar Közút Kht. győri, regionális főmérnökségének ügyeletese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van, aki karácsonykor sem ajándékoz

A magyarok ötöde többet költött karácsonykor, mint egy évvel korábban - derül ki a Szonda Ipsos… Tovább olvasom