Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Átszervezi kommunikációját az MTVA

Október 1-jétől projektek szerinti kommunikáció indult, a klasszikus kommunikációt pedig az újonnan létrehozott Sajtóiroda látja el.
Megszünteti a Kommunikációs Igazgatóságot, valamint a szóvivői tevékenységet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a kommunikációban ugyanis a nézők és hallgatók tájékoztatására helyezi a hangsúlyt.

Az MTVA átszervezi kommunikációját, a hagyományos, úgynevezett vállalati kommunikáció helyett a műsoros kommunikáció kerül előtérbe - az MTVA erről kedden közleményben tájékoztatta.

Október 1-jétől projektek szerinti kommunikáció indult, a klasszikus kommunikációt pedig az újonnan létrehozott Sajtóiroda látja el. Ennek megbízott vezetője Kovács Ákos lesz, aki eddig is az MTVA stábjának tagja volt.

Az online, web2-es felületek működtetése a műsorok kiegészítőjeként, közösségszervezőként az Új Média Kft. és az MTVA Új Média Irodájának feladata lesz. E részlegek vezetője továbbra is Szabó Eszter, míg az eddigi kommunikációs igazgató, Tóth István Zoltán az egységek helyettes vezetőjeként folytatja munkáját.

Böröcz István vezérigazgató bejelentésének megfelelően megújul az MTVA Közönségszolgálata is. A személyes találkozás lehetőségét a budapesti Nagymező utcai új Közönségszolgálati Irodában teremti meg az MTVA, várhatóan november 15-től, míg a telefonos és internetes interaktív részleg külön csoportként áll a nézők rendelkezésére. Ez utóbbi csapat az év folyamán internetes telefonon, Skype-on is elérhetővé válik.

Mint írják, a projektműködés megköveteli több szervezeti egység együttműködését: az Arculati Iroda, a Tartalomfejlesztési Igazgatóság, a Promóciós Iroda, a Médiakutatási Iroda, az RTV Részletes és a Telehold műsorújságok, az újonnan létrejött Protokoll és Rendezvényszervező Iroda - amelynek megbízott vezetője Osváth Eszter -, az MTVA Sales House, valamint a Sajtóiroda és az Új Média Iroda projektenkénti közös munkáját.

"Külön hangsúlyt kap a műsoros kommunikáció, amelynek célja, hogy nézőink, hallgatóink minél többet tudjanak meg műsorainkról, s maguk is - véleményükkel - alakíthassák a közmédia műsorát" - olvasható a közleményben, azzal együtt, hogy a közeljövőben a terület önálló menedzsert kap.

A szerkezeti változástól az MTVA azt várja, hogy a nézők több információt kapjanak a közmédia műsorairól, azok hátteréről. Növekedjen a kiemelt műsorok nézettsége, hallgatottsága, és minél több emberhez jussanak el a közmédia hírszolgáltatásai is.

Az átalakítás nem jár sem a költségek, sem a létszám növekedésével. Az eddigi szóvivő, Cserháti Ágnes közös megegyezéssel távozik az MTVA-tól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán és Fico új Duna-hidat jelentett be

A szlovák kormányfő Orbán Viktorral közösen kedden átadta a Pilisi Szlovákok Központját… Tovább olvasom