Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Az Ab előtt a tényleges életfogytig tartó büntetés ügye

Egy beadvány szerint ez a büntetési tétel sérti az Emberi jogok európai intézményét.
Alkotmánybíróság előtt Az Alkotmánybíróság kedden kezdi meg annak a beadványnak a tárgyalását, amely szerint a tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés sérti az Emberi jogok európai intézményét - írta a Magyar Nemzet szombaton.

Bitskey Botond, az Alkotmánybíróság főtitkára a lapnak elmondta, hogy az Alkotmánybíróság a jövő héten megkezdi a szegedi tábla beadványának tárgyalását, és hamarosan döntést is hoz.

A Szegedi Ítélőtábla fellebbviteli tanácsa áprilisban helyt adott a bátmonostori hármas gyilkosság néven ismertté vált bűnügy egyik védői kérelmének, a pert felfüggesztette, és az Alkotmánybírósághoz fordult, mert a büntetőtanács álláspontja szerint a régi és a múlt év közepétől hatályos új büntető törvénykönyv sértheti az Emberi jogok európai intézményét, amelyet idehaza 1993-ban iktattak be a jogrendszerbe - írta a lap.

A Magyar Nemzet kitér arra, hogy az Európai Jogok Európai Bírósága tavaly májusban elmarasztalta Magyarországot a büntetési tétel alkalmazása miatt.

Az újság úgy értesült, hogy az igazságügyi tárca már korábban megkezdte egy új jogszabály kidolgozását, amely az államfő kegyelmezési jogát is figyelembe véve összhangot teremt a hazai és az európai rendelkezések között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétvári: az óvodaépítések kormánya vagyunk

2011-től 152 óvodát építettek vagy bővítettek - mondta az államtitkár. Tovább olvasom