Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Az MSZP frakciója támogatja Bajnai csomagját

A szocialista képviselők pénteken délután kettő óráig aláírják a javaslat-csomagot.
A csütörtök esti frakcióülésen résztvevő mind a 120 szocialista országgyűlési képviselő vállalta, hogy aláírja Bajnai Gordon politikai nyilatkozatát a következő időszak válságkezelő intézkedéseivel kapcsolatban - jelentette ki a frakcióülést követően Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes.

A több mint két órán át tartó tanácskozást követően Kovács Tibor hangsúlyozta: bár nem volt szavazás, nem volt olyan képviselő jelen, aki jelezte volna, hogy nem tudja támogatni a csomagot. A frakcióvezető-helyettes hozzátette: egy kivételével azok a képviselők is jelen voltak a csütörtöki ülésen és támogatták Bajnai javaslatait, akik a szombati frakcióülésen még nem szavazattal, vagy tartózkodással jelezték fenntartásaikat Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt programjával kapcsolatban.

Kovács Tibor leszögezte: a szocialista képviselők pénteken délután kettő óráig aláírják a javaslat-csomagot.

A frakcióvezető-helyettes elmondta: a szocialista képviselők csak kisebb pontosításokat kezdeményeztek a szövegben, amelyek azonban tartalmilag nem változtattak Bajnai elképzelésein. "Nehéz szívvel, de hideg fejjel meghoztuk a döntést" - fogalmazott Kovács Tibor.

A Bajnai Gordon által az MSZP és az SZDSZ képviselőinek csütörtökön átadott nyilatkozatban a többi között az szerepel, hogy megszüntetnék 2010-től a közszférában a 13. havi fizetést, felgyorsítanák a nyugdíjkorhatár 65 évre emelését, nem fizetnék ki idén a 13. havi nyugdíj második felét, 2 évre befagyasztanák a családi pótlékot a jelenlegi szinten egy átmeneti időszak után, idén július elsejétől felfüggesztenék a lakástámogatásokat, köztük a szocpolt, valamint már ettől az évtől csökkentenék a gáz- és távhőár-kompenzációt.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2009. április 03. 15:53
  „Miért is támogatja az MSZP és az SZDSZ Bajnait?
  Külföldi lapok, politikai elemzők azt állítják, hogy a szocialisták és a liberálisok el akarják kerülni az előrehozott választásokat. A szocialisták a Fidesz győzelmétől tartanak, a liberálisok pedig attól, hogy nem jutnak be a parlamentbe, nem érik el az 5%-ot.
  Az MSZP és az SZDSZ még mindig nem az ország érdekeit helyezik előtérbe, hanem a saját kicsinyes érdekeikkel vannak elfoglalva.

  A The New York Times egy magyar családról ír, akik már nem tudják fizetni az apartmanra felvett hitelt és a végrehajtók felszólították őket a lakás átadására. ("Két gyermekünk van. Hol fogunk lakni?"):

  "He and his wife bought a small apartment two years ago, but they can no longer keep up the payments. Last week they received a letter from a collection agency saying their house would be repossessed. "I am afraid," said Mr. Rakitovszky, his face gaunt, his clothes shabby, his eyes far away. "We have two kids. Where will we live?""”
 • 9. garbon 2009. április 03. 12:50
  „2010 ben megtelnek a börtönök a sok szeméttel.”
 • 8. Power 2009. április 03. 11:36
  „Az MSZP és az SZDSZ csak egymást tudja támogatni, nem a választópolgárokat. Rendszerváltás óta ezt teszik, de bánná a fene, ha rendben lenne az ország "szekere". A legnagyobb bajunk az, hogy eladósítottak bennünket.
  Ezért vállalniuk kellene a felelősséget és ha már lemondott a miniszterelnök, akkor adják vissza a választók kezébe a döntés jogát. Normáliséknál így szokás (lásd Csehországot).”
 • 7. szamika 2009. április 03. 10:17
  „ÉNIS TÁMOGATOM AZT A CSOMAGOT,AMIT ÖSSZEPAKOL ÉS ELTÁVOZIK VELE AZ ANYJA PICSÁJÁBA,BAJNAI GORDONKA ÉS TSAI!”
 • 6. sós 2009. április 03. 10:02
  „A nép meg támogatni fogja vasárnap ezeknek a bűnözöknek,(politikusok)az ország elhagyását.”
 • 5. PankaSopron 2009. április 03. 06:02
  „Szépen megnyugszom, ellazítom az izmomat, és akkor ANNYIRA nem fog fájni a szuri!”
 • 4. Power 2009. április 02. 23:31
  „Az országgyűlés elnökétől valahogy többet várna az ember, mint ezek a szocializmusra emlékeztető, semmitmondó mondatok:
  "Nagyon jól látszik az, hogy mindenki számára már ugyanazok a dolgok fogalmazódnak meg: szükséges lépni, nyugalmat és kiszámíthatóságot sugározni"

  "Éppen ezért meg kell tennünk a szükséges lépéseket az irányba, hogy ez a helyzet minél előbb megoldódjon. Nyilvánvaló, ebben a párt különböző testületeinek kell meghozniuk azokat a döntéseket, amelyek a következő lépéseket segíthetik"”
 • 3. Power 2009. április 02. 21:06
  „Már mint az MSZP!”
 • 2. Power 2009. április 02. 21:05
  „Nem mondod? :)”
 • 1. trixi11 2009. április 02. 20:53
  „Én meg kikérem magamnak a családosok nevében!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább erősödött a forint

Csütörtök délután hat óra körül az euró/forint kurzus 293 alá is benézett. Furcsán viselkedik a… Tovább olvasom