Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Az Országgyűlés dönt az uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozásról

Orbán Viktor világossá tette az EU-csúcson, hogy az Országgyűlésnek kell majd jóváhagynia Magyarország uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozását -mondta Giró-Szász András.
Az informális EU-csúcson Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette, nincs változás abban, hogy az Országgyűlésnek kell majd jóváhagynia Magyarország uniós pénzügyi szerződéshez való csatlakozását - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán az m1 Ma reggel című műsorában.

Orbán Viktor "támogatólag lépett fel" azzal, hogy javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy támogassa a csatlakozást - fogalmazott.

A feltételek kapcsán a kormányszóvivő azt mondta: Magyarország szerencsés helyzetben van, mivel az új leirat olyan feltételeket fogalmazott meg, amelyek a magyar gazdaságpolitikának már az elmúlt másfél évben is sajátosságai voltak, ilyen az államadósság csökkentése és a strukturális alrendszerreformok megindítása, melyek még folyamatban vannak, de jogi hátterüket már teljes egészében kialakította a magyar kormány.

Az EU-tagországok állam- és kormányfői a hét elején véglegesítették Brüsszelben annak a szerződésnek a részleteit, amely növeli a költségvetési fegyelmet a hozzá csatlakozó országokban.

Giró-Szász András azt is elmondta, hogy még ezen a héten megszületik az Európai Bizottság által megfogalmazott kritikákra a hivatalos válasz mind a jegybanktörvénnyel, mind a bírók nyugdíjazásával, mind pedig az adatvédelmi biztossal kapcsolatban.

A szóvivő a budapesti útdíj bevezetésének ötlete kapcsán kiemelte: a sajtóban megjelent tervezet nem került a kormány elé, az nem hivatalos javaslat. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára többször is hivatalosan jelezte, hogy a kormány semmiféle ilyen típusú elképzelést nem támogat, így meg tudja erősíteni, hogy "azok az elképzelések, amelyeket bizonyos sajtóorgánumok a kormányhoz kapcsoltak, azok nem valósak" - közölte a kormányszóvivő

Olvasóink írták

  • 1. dmonlájn 2012. február 01. 09:09
    „aha....

    - Orbán aláírta ............... most meg az országgyűlés dönt? Melyik az igaz?
    - Az NGM az útdíjat támogatja ................ most meg nem támogatja és soha nem is támogatta.

    Na akkor ismételten megbukott a kormányzati kommunikáció, azaz ismét hazudtak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OBH: már dolgoznak a bírósági ügyterhek átcsoportosításán

Megalakult az OBH az aránytalan bírósági munkaterhek átcsoportosításával foglalkozó munkacsoportja. Tovább olvasom