Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Az SZDSZ 2009-ben tovább sürgeti a reformokat

Adóreformot és enegertikai reformot sürgetett évnyitó sajtótájékoztatóján Fodor Gábor az SZDSZ elnöke pénteken. A pártelnök szerint az orosz-ukrán gázvita kapcsán kialakult helyzet arra világít rá, hogy hosszú távon csak az alternatív energiaforrások jelenthetik a megoldást.
Fodor Gábor szerint az alternatív energiaforrásokban (nap-, hő-, geotermikus-, szélenergia) Magyarországnak jók a lehetőségei, azonban a környezetvédelmi minisztériumnak kisebb a súlya a kormányon belül, mint az szükséges lenne.

A szabad demokrata politikus szerint az alternatív energiaforrások mellett az alternatív gázvezetékek is elengedhetetlenek.

A gazdasági, pénzügyi válság kapcsán Fodor Gábor kifejtette: a tűzoltás a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelkeretével és a magyar költségvetés elfogadásával megtörtént, azonban a hosszú távú gazdaságélénkítés nem képzelhető el adóreform nélkül, ezért az SZDSZ ezt fogja sürgetni.

Az ellenzéki párt ezenkívül azt is kezdeményezi a hétvégi várható rendkívüli hideg időjárásra tekintettel, hogy az önkormányzatok gondoskodjanak a településeken lévő várótermek megnyitásáról éjszakára is, mert így talán elkerülhető, hogy újabb emberek haljanak meg a hideg miatt.

Fodor Gábor kitért arra is, hogy 2009 a rendszerváltás 20. évfordulója is egyben. Szerinte ennek kapcsán sort lehet keríteni olyan adósságok rendezésére, mint a pártfinanszírozás, vagy az ügynökkérdés nyilvánosságának kérdése.

Végül a pártelnök kitért az európa parlamenti választásokra is, ahol szerinte az SZDSZ célja, hogy legyen magyar liberális képviselő az európa parlamentben.

Olvasóink írták

  • 1. TELSTAR 2009. január 10. 17:06
    „a lakosság pedig - remélhetőleg - 2010-ben a szadeszt fogja megsürgetni, hogy húzzon el a pics@ba...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a tüntetésen verekedéssel vádolt néni pere

Megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pénteken annak az 58 éves nagymamának a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy 2006. október 23-án délután megrugdalt és megvert egy rendőrt a Deák téren. Tovább olvasom