Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Az SZDSZ országos tanácsa nem támogatja a költségvetést

Az SZDSZ országos tanácsa (ot) nem támogatja a jövő évi költségvetést, annak elutasítását javasolja a párt parlamenti frakciójának is - jelentette be a testület szombati, budapesti ülését követően Retkes Attila, a párt elnöke.
A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Retkes Attila indokként azt hozta fel, hogy a tervezett büdzsé rontana a mélyszegénységben élők, a munkanélküliek, a kis- és középvállalatok, valamint a települési önkormányzatok helyzetén. Véleménye szerint a tervezett makropálya nem lesz tartható. Retkes Attila bejelentette, hogy az országos tanács Skaliczky Andreát, a párt egyik ügyvivőjét választotta a testület elnökévé.

A sajtótájékoztatón részt vett Skaliczky Andrea 46 igen voksot kapott, ellenszavazat és tartózkodás nélkül, míg ketten érvénytelen szavazatot adtak le. Az eredmény kapcsán a pártelnök úgy fogalmazott: eltűntek azok a belső hasadások, amelyek a párt életét nehezítették. Az ülésen létrehozták a területi elnöki bizottságot. Ez a testület kifejezetten a megyei elnökök számára teremt konzultációs és javaslattételi lehetőséget.

A pártelnök kitért arra is, hogy az ot megállapította, mind a párt alapszabálya, mind az SZDSZ Újratervezés című programja alkalmas arra, hogy azokat megtárgyalják a szabad demokraták december 12-i küldöttgyűlésén. "Bármilyen kérdés érkezik a frakcióval kapcsolatban, arra nem kívánok válaszolni, mert számomra a párt a fontos" – mondta Retkes Attila arra az újságírói kérdésre, hogy mire számít, hány képviselő szavaz a büdzsé ellen.

Hozzátette, nem kívánnak szankciókkal élni az igennel szavazó képviselőkkel szemben, mert "elég volt a belső vitákból". A jövő évi országgyűlési választás kapcsán azt mondta, hogy a jelenlegi állás szerint önállóan akarják megmérettetni magukat.

Arra a kérdésre, hogy sajtóhírek szerint egyes szabaddemokrata politikusok az MSZP listáján kaphatnának helyet, azt mondta: erről nincs tudomása, de nem is akar ezzel foglalkozni. Retkes Attila egyúttal bejelentette, hogy Takács Gábor személyében önálló jelöltet állítottak a Józsefvárosban november 22-én esedékes időközi polgármester-választásra.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2009. november 15. 13:36
    „1. hozzászólás igazságkereső 2009.11.14. 16:32
    Az természetesen a képviselői frakció: Kókány és ingyenélő gombnyomogató stricijei a végsőkig kitartanak Bajnai és Oszkó mellett, amint az ma már ki is derült.”
  • 1. igazságkereső 2009. november 14. 16:32
    „De amikor a szavazásra kerül sor, akkor elsőként nyomják meg az igen gombot! Mi ez a félrebeszélés?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: felelősségre kell vonni a sukorói tetteseket

A Fidesz szerint a vagyonkezelőtől távozó Császy Zsolt, a sukorói ügyben jogtanácsosként eljáró… Tovább olvasom