Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Bakonyi buszbaleset: amputálták a súlyosan sérült fiatalember lábát

Nem tudták megmenteni a bakonyi buszbaleset legsúlyosabb sérültjének egyik lábfejét - közölte a győri kórház orvos igazgatója.
Hárman súlyosan, tízen könnyebben megsérültek, amikor a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között a havas úton megcsúszott és az árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz szerdán. A legsúlyosabb sérült egyik lábfejét nem tudták megmenteni az orvosok.

A buszbalesetben 13-an sérültek meg, egyiküket a helyszínen ellátták, két súlyos és kilenc könnyű sérültet Ajkára, egy súlyos sérültet pedig Győrbe szállítottak kórházba. Ajkára a súlyos sérültek medence-, illetve gerinczúzódással kerültek - közölte Bóna Balázs, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-vel.

A baleset legsúlyosabb sérültjét mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, a fiatalember egyik lábfejét nem tudták megmenteni. A fiatalemberre, akinek a bal válla eltört, és jobb lábfejét operálni kell, többórás csontegyesítő műtét is vár még. Az ajkai Magyar Imre kórház ügyeletes baleseti sebésze, Milkovics Rókus arról tájékoztatta az MTI-t, hogy összesen 11 sérültet láttak el, öt embert kórházi kezelésre vettek fel, a többiek járóbeteg-ellátásban részesültek. A kórházban kezeltek töréseket, zúzódásokat, szemsérülést szenvedtek.

Buszbaleset Tapolcafő és Bakonyjákó között. Fotó: MTI (galéria)

A busz vezetőjének nem esett baja. A járművön a sofőrrel együtt 19-es utaztak. Heizer János, a Bakony Volán vezérigazgatója a helyszínen gyűjtött információk alapján a történteket rekonstruálva elmondta: a társaság Pápáról Veszprémbe tartó busza Bakonyjákó közelében egy balra ívelő kanyarban a havas úton megcsúszott; a vezető sikertelenül próbált korrigálni, 15-20 métert csúszott az úton, majd a jármű árokba borult.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az autóbusz jó állapotú, téli gumikkal felszerelt. Heizer János tájékoztatott arról is, hogy a menetíró tachográf szerint 50-55 kilométeres sebességgel hajtott a buszvezető, ez a vezérigazgató szerint "relatív gyorshajtás", vagyis a buszsofőr nem jól választotta meg a sebességet. A baleset miatt a 83-as főúton elrendelt útzárat a rendőrség szerda este oldotta fel.

Korábban:

Többórás csontegyesítő műtét vár még arra a fiatalemberre, akinek csonkolta a lábát a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között szerdán történt baleset - mondta Vándor Balázs baleseti sebész, ügyeletes orvos az MTI érdeklődésére.

A havas úton történt baleset legsúlyosabb sérültjét mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Mint Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, a fiatalember lábfejét nem tudták megmenteni. Bal válla eltört, jobb lábfejét is operálni kell.

A buszbalesetben 13-an sérültek meg, egyiküket a helyszínen ellátták, kilenc könnyű és két súlyos sérültet Ajkára, egy súlyos sérültet pedig Győrbe szállítottak kórházba. Ajkára a súlyos sérültek medence-, illetve gerinczúzódással kerültek - közölte Bóna Balázs, a megyei mentőszolgálat mentésvezetője az MTI-vel.

Az ajkai Magyar Imre kórház ügyeletes baleseti sebésze, Milkovics Rókus arról tájékoztatta az MTI-t, hogy összesen 11 sérültet láttak el, öt embert kórházi kezelésre vettek fel, a többiek járóbeteg-ellátásban részesültek. A kórházban kezeltek töréseket, zúzódásokat, szemsérülést szenvedtek.

Korábban:

Nem tudták megmenteni a bakonyi buszbaleset legsúlyosabb sérültjének egyik lábfejét - közölte a győri kórház orvos igazgatója az MTI érdeklődésére.

 
Feloldották az útzárat a 83-as főúton

 Feloldották az útzárat a 83-as főúton, amelyet a Veszprém megyei Bakonyjákó közelében történt buszbaleset miatt rendeltek el - tájékoztatta a rendőrség szerda este az MTI-t.

Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pontosította a korábbi információkat: a sofőrrel együtt összesen 19-en utaztak a Bakony Volán Pápa és Veszprém között közlekedő járatán, közöttük három gyerek; a súlyos sérültek száma három, tízen könnyebb sérüléseket szenvedtek.
Oláh Attila jelezte: Budapesten nem tudták fogadni a férfit szállító mentőhelikoptert, így az a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba vitte a sérültet. Mint mondta, a férfi lábán "csak befejezték - az amputációt, mert a balesetben gyakorlatilag levált a lábfeje.

Közlése szerint a sérült - akit jelenleg is műtenek - állapota súlyos, de nem életveszélyes. Bal válla eltört, jobb lábfejét is operálni kell.

A korábbi jelentések szerint tizenhárman sérültek meg - közülük négyen súlyosan - abban az autóbuszban, amely felborult szerdán a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között a havas úton.

Korábban:

Tíz ember sérült meg, közülük négy súlyosan abban az autóbuszban, amely felborult szerdán a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között a havas úton - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kómár Viktória elmondta: a Bakony Volán menetrend szerinti járata, amelyben 22 ember utazott, kora délután borult fel a havas útviszonyok miatt. A szóvivő kitért arra, hogy a 83-as utat a döbrentei elágazótól a városlődi elágazóig teljesen lezárták a helyszínelés idejére.

A helyszínre pótlóbusz érkezett, az szállítja tovább azokat az utasokat, akik nem sérültek meg a balesetben.

Korábban a megyei mentőszolgálat tájékoztatta az MTI-t arról, hogy felborult egy busz Tapolcafő és Bakonyjákó között, többen megsérültek. Bóna Balázs mentésvezető akkor azt mondta: a mentőkocsik most érkeznek a helyszínre.

A Bakony Volán Zrt. vezérigazgatója ezt követően közölte: a társaság menetrend szerinti járatát érte baleset.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek a Skandináv lottó nyerőszámai!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 15-én megtartott 7. heti Skandináv lottó… Tovább olvasom