Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Benoist and Manon Mallet francia művészek tárlata

Benoist Mallet fotóművész. Mondhatnám klasszikus fotóművész, aki a mai fotografálás csúcstechnikai adottságai ellenére régi, hagyományos fényképezőgéppel dolgozik, a legősibb fényképezési eljárást alkalmazva, azaz külső beavatkozás, a létrejött kép utólagos szépítése nélkül. Így teszi a Dior Divatcég fotósaként is, de most mást kínál számunkra.

Ami különösen érdekli őt: az emberi civilizáció technikai fejlettségére, a XX. századra és napjainkra jellemző gépek, tárgyakban kikristályosodó szellemi teljesítményeink olyan részletei, amelyekben – bármily különös vagy hihetetlen - a világmindenség harmóniája éppúgy jelen van, mint egy meditatív versben, vagy egy-egy tiszta harmóniát sugalló ecsetrajzban, ahogy az eredendő összhangot kereső Manon Mallet műveiben tapasztaljuk.

A két művész Art Total néven tevékenykedik Párizsban és másutt, számos nagysikerű közös kiállítást maga mögött tudva (Rotterdam, Sevilla, Nancy, stb).
A hallatlan igényesség a kivitelezésben, a kifinomult esztétikai érzék, a valóság és a transzcendens világ közötti kapcsolat felismerése, a mai világtól távoli elmélkedő hajlam és a szépség keresése jellemzi alkotásaikat, amelyek maradandó élménnyel gazdagítják a tárlat iránt érdeklődőket.

Egy kis időre megszűnik körülöttünk a zajos világ, hogy tudjuk, mi az, amit rohanó korunkban meg kell őriznünk lelkünk és szellemünk épségéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az írónő meghalni is hazajött

Tizenöt évvel ezelőtt, 1989. május 20-án szülőfalujában, Ménfőcsanakon halt meg Galgóczi Erzsébet.… Tovább olvasom