Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Benyújtotta a kormány a költségvetés módosítását

Benyújtotta a kormány a parlamentnek a költségvetési és az államháztartási törvénynek a 250 milliárd forintos stabilitási tartalékkal összefüggő módosításait; az intézkedések hatásaként 1,7 milliárd forinttal csökken az idei államháztartási hiány.
Az Országgyűlés honlapján szombaton jelent meg a két javaslat. Az államháztartási törvény módosításával a kormány megteremti annak feltételét, hogy az évközben felmerülő többletkiadások forrását fejezeteken belül, és ne a központi költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából biztosítsák.

A 2011. évi költségvetés módosításával pedig nő az idei bevétel: a Magyar Energia Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete együtt idén összesen 1,7 milliárd forinttal többet köteles befizetni bevételeiből a központi büdzsébe; e miatt csökken az államháztartás hiánya.

Olvasóink írták

  • 2. Csonka László 2011. február 20. 07:03
    „Szentkorona tan, mellett, lenne jogalapja, az elszámoltatásnak! Nem kell visszaküldeni azt a 12........-ot, inkább, 1. valamely szervezetnek eljuttatni, mily még kiáll, Szent István intelmei mellett, ahogy elnézem mostanában igazán időszerű! "Magyar a magyar torkát marcangolja" !!!”
  • 1. zoltanszabo 2011. február 19. 18:30
    „Ha mindd behajtanák az APEH- tartozást--ami több-száz milliárd---,minden ellopott közpénzt--párt állástól függetlenül-- 20 évre visszamenőleg-----visszafizetnék---semmi baj nem volna, kifizetnék az államadósságot-- és még maradna munkahelyteremtésre is !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz pénz a közbiztonság helyreállítására

A Belügyminisztériumot (BM) érintő költségvetési zárolás nem fogja érinteni a közbiztonság… Tovább olvasom