Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Bokros Lajos csak jövő vasárnap dönt

Bokros Lajos megtisztelőnek tartja az MDF felkérését arra, hogy a párt európai parlamenti listájának vezetője legyen. A Horn-kormány pénzügyminisztere szombaton az Antall József Alapítvány zárt rendezvényén ismerteti elképzeléseit.
Ezt az egykori pénzügyminiszter mondta szombaton délelőtt Budapesten, mielőtt Dávid Ibolya MDF-elnök társaságában megérkezett az Antall József Alapítvány rendezvényére. Bokros Lajos jövő vasárnap jelenti be, hogy elfogadja-e a felkérést.

Az MDF elnöksége kedden erősítette meg, hogy Bokros Lajost kérnék fel arra, hogy vezesse az MDF európai parlamenti listáját a júniusi választásokon. A Horn-kormány pénzügyminisztere szombaton az Antall József Alapítvány zárt rendezvényén ismerteti elképzeléseit. Délután 1 órára pedig a megyei pártelnököket hívta össze az elnökség a párt második kerületi székházába, hogy Bokros Lajos felkérésével kapcsolatban tájékoztassák őket. A volt miniszter jövő szombaton részt vesz az MDF Országos Választmányának ülésén, és ezután dönt arról, hogy vállalja-e a felkérést. Bokros Lajos jövő vasárnap tájékoztatja elhatározásáról a közvéleményt.

Az MDF EP-listáját az Országos Választmány véglegesíti majd, valószínűleg jövő szombaton. Az ellenzéki pártnak legalább 8 százalékos eredményt kell elérnie ahhoz, hogy a következő ciklusban két képviselője legyen Brüsszelben.

Olvasóink írták

 • 7. kovacsné 2009. március 01. 05:52
  „ő is pont ugyanolyan , mint a többi ......
  én is 97-ben szültem, sajnos nyáron.., tavasszal már nagy hasam volt és így az abortusz elmaradt....
  testvérek is vannak , mert imádom őket (és erre vagyok biológiailag programozva )
  de ha lenne még egy életem kétszer is meggondolnám...
  el sem tudom képzelni még, hogy fogják kijárni az iskolákat (anyagilag) amikor már most megszakadunk.
  és azután?
  új zélandról fognak integetni anyunak?”
 • 6. Boytronic 2009. február 28. 21:29
  „Nekem is akkor szülte a feleségem az első gyermekünket,és igazán nem sirom vissza azokat az időket,pedig nagyon úgy fest visszajön,ráadásul bokrosan.Nem hiányzott ez senkinek sem és gondolom megtanultunk szkeptikusak lenni,csodaszer nincs,csodapolitika,politikus nincs,ha ebben az országban nem lesz rend a gazdaságban,a közbiztonságban,a törvénykezésben,a munka nem kapja vissza régi becsületét,akkor száz Bokros Lajos is jöhet nem lesz tőle tisztességes a magántulajdonos,a politikus sőt a melós sem.Elég elkeseritő és kilátástalan helyzet a mienk és sajna alternativának sovány a politikai elit,mint felhozatal,akárhogy kampányolnak számomra hiteltelen mindkét "nagy párt" a többibe meg bele sem merek gondolni!...”
 • 5. katcsi 2009. február 28. 19:03
  „ez igy van sajnos , theseus!
  mert én pont akkor szültem a nayglányom........
  nagyon sokan mentek el abortuszra!!!! a Bokros csomag miatt..........
  és programozott szülések / császár/ tömkelegei
  1996 április 15 volt az büvös szám aki utána szült annak már nem járt normális gyed vagy mi, má nem emlékszem rá
  csak arra hogy sokkal kevesebb pénz jött be havont

  én néhány nap miatt elestem nagyon sok pénztöl, de a programozott császárba én nem mertem belemenni
  érdekes hogy április 14 -én rengetegen szültek
  utána lehet járni!!!!!”
 • 4. theseus 2009. február 28. 17:06
  „Az elzálogosítást Bokros kezdte. Leértékelték a forintot, stratégiai cégeket adtak külföldi tulajdonba, pl. a energiaszektort, a vízművekkel együtt. Ma is annak nyögjük a levét, a sorozatos drasztikus áremelések után. A legnagyobb baj mégis az, hogy Bokrossal kezdődött a demográfiai katasztrófa is, ami már jóvátehetetlen. Az akkor abortált magzatok már soha nem születnek meg.”
 • 3. Boytronic 2009. február 28. 15:46
  „LAJA!!!!!!MENTS MEG MINKET!!!!!!!!!!!!!!!!!Nyakunkon az ELLEN!!!”
 • 2. katcsi 2009. február 28. 14:41
  „nem szeretem a Bokrost......a kisfiam annak idején vele ijeszgettem ha rossz volt, mert a nagybajuszú bácsitól megrettent
  de , ha teccik , ha nem /elöre félek/ most sajna csak ö tud segiteni”
 • 1. achilleus 2009. február 28. 11:31
  „Szerintem ez messzemenően fontosabb: /Szemlézve a köztévé honlapján!/
  Bokros megszólalt: kísérlet folyik tízmillió választópolgárral
  2009. február 28. 08:40
  A közgazdász szerint a kormány válságkezelő csomagja a jövő megalapozását szolgáló reformok közül egyet sem tartalmaz A kormány évek óta tartó munkájával elzálogosítja a magyar társadalom jövőjét - írta Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere a szombati Népszabadságban. Amit a kormány évek óta művel, az a magyar társadalom jövőjének elzálogosítása. Az embertelen kísérlet tavaly ősz óta felgyorsult. Kísérlet folyik félmillió eladósodott háztartással, több tízezer kisvállalkozóval, a kivitel zömét megtermelő nemzetközi vállalatokkal, tízmillió választópolgárral - írta Bokros Lajos. A közgazdász szerint a kormány válságkezelő csomagja a jövő megalapozását szolgáló reformok közül egyet sem tartalmaz. A Reformszövetség programjában viszont vannak komoly reformelemek, noha több területen tovább kell és lehetne menni - tette hozzá. A gondolkodást mind a két esetben a munkaadói közteher általános csökkentésének igénye vezérelte, és az államháztartás szempontjai figyelmen kívül maradtak - mutatott rá.

  Ez az igazi reform

  A kormányéhoz képest a Reformszövetség ajánlata több szempontból jobb, például az egészségügyi hozzájárulással kapcsolatban; az igazi reform ugyanis az lenne, ha a társadalom minden 18 éven felüli tagja befizetné a járulékot, így a nyugdíjasok is. Ugyanez vonatkozik a személyi jövedelemadóra is - vélte a volt pénzügyminiszter. Bokros Lajos elemzésében kiemelte: a kormány és a Reformszövetség javaslatainak sarkalatos pontja az áfa alapkulcsának a felemelése. Szerkezeti szempontból azonban lényegtelen, hogy az 20 százalékról 23-ra vagy 24-re emelkedne - húzta alá. A gazdasági szakember szerint továbbra is szükség van az állam méreteinek csökkentésére, ez pedig a kiadások csökkentését is jelenti. Ide tartozik a 13. havi nyugdíj és a 13. havi fizetés megszüntetése - tette hozzá. Bokros Lajos úgy vélte: figyelemre méltó a Reformszövetség javaslata az állami vállalatok alapos szerkezetátalakítására is.
  Forrás: MTI”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyás Monorierdőnél, rendőrbaleset Gyálon

Három autó karambolozott, két ember megsérült szombaton hajnalban a Pest megyei Monorierdőnél, a… Tovább olvasom