Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Brutális megszorításokra kell felkészülni az MSZP szerint

Az MSZP elnöke szerint "hazudjon bármit a kormány", a rendszerváltás óta eltelt időszak legbrutálisabb megszorításaira kell felkészülnie az országnak.

Mesterházy Attila szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: mára egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor "egy nullát tévedett a megszorítások mértékével kapcsolatban, hiszen az idei és a jövő évben független elemzők számítása szerint ezermilliárdos nagyságrendű megszorításra kell felkészülnie a magyar lakosságnak".

A szocialista párt elnöke szerint ennek oka nemcsak a nemzetközi gazdasági válság, hozzájárult a kormány egykulcsos adóra épülő "dilettáns gazdaságpolitikájának" kudarca is. Ezzel összefüggésben elmondta, hogy az MSZP ismét beterjeszti a parlamentnek a kétkulcsos adórendszerre és a munkát terhelő járulékok csökkentésére vonatkozó javaslatát.

Ezzel összefüggésben elmondta, hogy az MSZP ismét beterjeszti a parlamentnek a kétkulcsos adórendszerre és a munkát terhelő járulékterhek csökkentésére vonatkozó javaslatát.

Mesterházy Attila emellett arra szólította fel a kormányt, hogy költségvetési és törvényi eszközökkel ösztönözze a foglalkoztatás bővítését, a munkanélküliség csökkentését. Ehhez az MSZP azt tartja szükségesnek, hogy a közmunkaprogramok ismét nyolc órában adjanak munkát az állástalanoknak, valamint sürgetik azt is, hogy a kabinet vonja vissza a munka törvénykönyvének tervezetét.

Az MSZP-elnök beszámolt arról is, hogy - Gúr Nándorral, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság szocialista elnökével - levelet írt Orbán Viktornak. Ebben a munka törvénykönyvének tervezetével összefüggésben azt kérdezik a miniszterelnöktől, egyetért-e azzal, hogy jövőre munkavállalók százezrei több munkáért ugyanannyi vagy kevesebb bért vigyenek haza, mint az idén, mert elveszik, illetve csökkentik a műszakpótlékukat. Rákérdeznek arra is, egyetért-e a miniszterelnök a szabadságolási idő csökkentésével, illetve az elbocsátási szabályok megváltoztatásával, amelyek miatt "a munkáltatók indoklás nélkül és méltánytalanul alacsony kompenzáció mellett küldhetik el dolgozóikat".

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. tarkan 2011. szeptember 01. 11:49
  „Az a gondom,hogy a negatív jóslatokat illetőleg a MÖSZÖPÖ nem hazudik..sajnos,,Orbán Viktor nem Merlin,és a mostani "udvar"az meg nem Camelott...Nincsennek lovagok nincsennek csodák csak pár millió szerencséjét elvesztett Magyar aki most a szívott "csutora "rossz végén van mert oda kényszerítették...Kérem,lassan nem nyúzható tovább a kisember,mer már nincs mit elvenni tőlük,el lehet kezdeni a felső tízezer sarcolását is annál is inkább mert a jelenlegi munkatörvények,alkotmányozás az ő érdekeiket tartja pajzson...nos ideje leszállni a földre,nem fenyegetésként mondom,de mielőtt az a pohár ki nem csurran...nagyon csúnyán.......!!”
 • 27. online 2011. szeptember 01. 09:07
  „25.Admin. "A FideS. legnagyobb bűne az, hogy elhitette a Zemberekkel, megszorítás nélkül is van kiút." Úgye úgy érted hogy azzal az 1/3-dal akik rájuk szavaztak? Mert a többivel nyilván nem.”
 • 26. gabiota 2011. szeptember 01. 08:30
  „Szövetség: a nemzetközi politikában két tolvaj uniója, akik a kezüket olyan mélyre dugták egymás zsebébe, hogy külön-külön már nem tudnának egy harmadikat kizsebelni.”
 • 25. Admin07 2011. szeptember 01. 08:19
  „A FideS. legnagyobb bűne az, hogy elhitette a Zemberekkel, megszorítás nélkül is van kiút. A közgazdaságtan a matematikára alapszik. Van egy országnak egy bevétele és van egy kiadása (egyenleg). Ha nagyobb a kiadás, akkor a hiányzó összeget kizárólag hitelből lehet fedezni. Egy a lényeg, a szegények tovább szegényednek, a gazdagok még gazdagabbak lesznek. <moderálva.>”
 • 24. gabiota 2011. szeptember 01. 08:18
  „http://www.origo.hu/uzletinegyed/20110825-interju-bokros-lajos-szerint-a-kapitalizmusnak-nincs-vege-csak-a.html”
 • 23. lepkehalo 2011. szeptember 01. 00:07
  „16. bánki: igazad is van, vannak itt nagyobb problémák: http://kepviselofunky.blog.hu/2011/08/31/ki_kellett_kotni_az_alkotmanyt_nehogy_ellopjak”
 • 22. tom_peris 2011. augusztus 31. 23:44
  „Mesterházinak inkáb a saját pártjának a költségvetésn kellene mesterkednie...
  http://hvg.hu/itthon/20110831_MSZP_vesztesseges_tamogatas

  Amúgy meg a jelenlegi kormányzat valóban elszámolt valamit... de aggódni nem kell... ugy is mi fizetjük ki a hibáik árát... :)”
 • 21. jozko 2011. augusztus 31. 22:33
  „"Visszaadó" kell - haladéktalanul, késedelmi kamattal,
  az eltitkolt adók, jövedelmek miatt kiszabott büntetésekkel együtt!

  Senki nem hiteles, aki az elmúlt 20 év alatt kompenzációból, privatizációból, spekulációból úgy gazdagodott meg, hogy a gazdagodásával arányos adó és illeték-járulék befizetésekkel nem tud elszámolni, vagy közben a rábízott közvagyon szőrén szálán eltűnt, a rábízott emberek ellhetetlenültek!
  Enyhébb eset, ha csak mint gazdasági vezető vétett.

  Kiemelt figyelmet és büntetést érdemelnek azok, akik mindezt vezető politikusként, az országot érintő mértékben követték el!

  Amíg egy ilyen számonkérés nem lesz, minden ilyen cikk gyakorlatilag felesleges, kár a "nyomdafestékért" .”
 • 20. vasi 2011. augusztus 31. 22:29
  „Már csak egyetlen terület (szerv) van, amit meg tudnának szorítani, azt meg nem hagyom! :D”
 • 19. N.P. 2011. augusztus 31. 21:58
  „csergemerge
  Csak egy kicsit lejjebb lévő cikkből idéznék:
  "Az álláskeresési járadéknál rövidül a folyósítási idő, módosul a jogosultság számítása, és a járadék összege is, az álláskeresési segély szeptember elsejétől pedig csak nyugdíj előtt jár, két másik fajtája megszűnik." - de ez ugye nem megszorítás!!!!!!”
 • 18. ferdzso 2011. augusztus 31. 21:04
  „"bánki" Tedd már le a szemellenződet, (én is azt mondom), és lássad a valóságot, olvass nyugati (politika mentes) gazdaság elemző újságokat, vagy legalább a tegnap esti Duna tévé ezzel foglalkozó, (független elemzők) értelmes gondolatait nézted volna meg! Ja! Tényleg: "Sz. Peti" is megmondta tegnap, hogy nem lesz "megszorítás"! "Igazad van", higgy neki! Csak azt kérdem , ha kivonul az állam egyes területekről, akkor ott mi jogon fog hatalmat gyakorolni, és az ár csökkenéssel fog-e járni? Nem!Fájdalmas lesz! Már másik cikkre reagálva is írtam, hogy ha: pl. én, mint szülő, a gyerek után kapott családi pótlékból nem adok zsebpénzt, de nem tiltom, hogy elmenjen hazulról, (tehát nincs megszorításom felé), akkor szeretni fog??! (Szerintem, nem.) Elmegy csavarogni,(üres zsebbel), vagy duzzogva marad otthon?Az ő dolga, -mondanád erre-, pedig szerethetne, mert nem tiltottam el semmitől! Ilyenek vagytok "ti"! Cinikus hazugság az egész,ami folyik, ha a "szocik" mondták is! ..."és tényleg nincs megszorítás"!!”
 • 17. techMon 2011. augusztus 31. 20:30
  „bánki:
  Milyen frankó nemzeti együttműködés, hogy ha valaki nem fidesz imádó, az be van kategorizálva MSZ:) -és LMP-snek.”
 • 16. bánki 2011. augusztus 31. 20:20
  „Miden nap MSZ és LMP, -lökik a süketet !

  ,,Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa "”
 • 15. egyszerű 2011. augusztus 31. 20:13
  „Észre kellene már venni, hogy ezek a nem is tudjam minek nevezhető emberek, csak a kirakatban vannak!
  Inkább imádjuk Soros Györgyöt. :

  http://www.scribd.com/doc/60200973/Magyarorszagon-eddig-elhallgatott-informaciok”
 • 14. kumisz 2011. augusztus 31. 20:11
  „Bármelyik bármit mondhat, Mi szívjuk meg!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. DMagóg 2011. augusztus 31. 19:57
  „Mi a különbség a nyiltan vállalt hazugság és a blöffölés, önámítás között? Majd most megtudjuk.”
 • 12. makovaros 2011. augusztus 31. 19:49
  „Hát szerintem ettől nagyobb megszorítás mint ami márvan nagyon nm lehet. Mszp-s időkben nem éltek i lyen rosszul az eberek mint most.”
 • 11. DMagóg 2011. augusztus 31. 19:44
  „Talán ma már belátható, hogy nem a rosszul kormányzó MSZP iránti szimpátia vezérelte a hatalomért bármit beáldozó Fideszt bíráló gondolatokat. Ellenzékből könnyű volt az észt osztani. Óva intettünk, hogy a jobbnak vélt, lehet még rosszabb is. Szívjuk! Nem sírjuk vissza azokat sem, csak ezek egy pirinyóval rosszabbak. Hajrá Magyarország!”
 • 10. Bikisunáj 2011. augusztus 31. 19:39
  „Úgy látják, hogy van még bőr... Csak az nem mindegy, hogy magától vedlik, vagy úgy nyúzzák!”
 • 9. csergemerge 2011. augusztus 31. 19:37
  „"hazudjon bármit a kormány"

  Mesterházy elvtárs eltévesztette a címzést.
  Már nem a füllentős gyurcsány elvtárs a kormányfő.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így változnak az álláskeresési ellátások feltételei

Csütörtöktől többek között az álláskeresési járadéknál rövidül a folyósítási idő, és módosul a jogosultság számítása is. Tovább olvasom