Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Charta-tüntetés: Gyurcsány szerint Orbán egyeduralomra tör

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor egyeduralomra tör. A szocialista politikus az általa életre hívott Magyar Demokratikus Charta tüntetésén szombaton azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy elárulta a köztársaságot, lábbal tiporja a sajtószabadságot, politikai célokra használja fel az ügyészség egy részét, és megfélemlíti a bíróságokat.
Gyurcsány Ferenc hozzátette: azzal is vádolja Orbán Viktort, hogy intézkedéseivel szétzilálja a közszférát, tétlenül nézi a legszegényebbek elleni erőszakot, és elszigeteli Magyarországot Európától, a világtól. A korábbi miniszterelnök úgy ítélte meg: a "demokratikus ellenzék" pártjai jól tették, hogy távolmaradtak az alkotmányozástól, majd annak a reményének adott hangot, hogy "a húsvéti alkotmány pünkösdi királyság lesz".

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint csak a demokratikus ellenzék megszervezése, illetve a "nyugatias polgári Magyarország" programjának megalkotása után jöhet el a kormányváltás és a köztársaság újjáépítésének ideje. A szocialista politikus a Magyar Demokratikus Charta szombati tüntetésén azt mondta: mindent megtesz majd azért, hogy az MSZP a demokrácia híveinek szélesebb körét tudja befogadni.

Szólt arról is, hogy a nyugatias polgári Magyarország programját csak úgy szabad megvalósítani, ha annak minden rendelkezésére felhatalmazást adtak a szavazók. Hozzátette: e program megalkotása feltétele a kormányváltásnak és a "köztársaság helyreállításának", amihez idő kell.

A budapesti Batthyány-örökmécsesnél, a Báthory és a Hold utca kereszteződésében felállított színpad előtt a készülő új alkotmány ellen tiltakozó transzparenseket tartók tömege a Honvéd utcáig megtöltötte a teret.

Olvasóink írták

 • 12. queenmargareth 2011. április 17. 19:46
  „nyugi felvonultak az újabb Holokauszt napra is a fideszesek, ebben az évben még hányszor lesz?”
 • 11. achilleus 2011. április 17. 14:11
  „Nicsak, van ez tovább is (az előző index-es oldalról):
  "Gyurcsány közölte, hogy azok számára azonban, akik önként szolgálták ki Orbán rendszerét, "nem lesz bocsánat". Példaként a szerinte politikai megrendeléseket teljesítő ügyészeket, újságírókat, nagyköveteket említette."

  ----- vajon, ha Gyurcsány szemkilövető, 10 000 milliárdos eladósító rendszerét rezsimnek tekintve, mekkora felzúdulás lenne sajtószabadság fronton, ha egy ilyen kijelentés hagyná el, mondjuk Orbán Viktor száját. (Vagy, mivel Orbán nem annyira idióta, hogy ki is mondjon ilyesmit, elkezdené listára venni a szerinte "megrendelést teljesítő" újságírókat.)”
 • 10. achilleus 2011. április 17. 13:56
  „Látom a résztvevők számát illetően nem kíván senki számháborúba bonyolódni, na akkor itt egy origós becslés:
  "Körülbelül háromezer ember gyűlt össze szombaton délután Budapesten Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Charta hívására," - http://www.origo.hu/itthon/20110416-a-magyar-demokratikus-charta-tuntetese-az-alkotmanyozas-ellen-a-koztarsasagert.html
  3000, háromezer leszámolós "demokrata".”
 • 9. achilleus 2011. április 17. 13:11
  „Elnézést, de ez a "demokratikus" mondat, hogy-hogy kimaradt??
  "Elmondta: nem a jobboldali szavazókkal van a baj, de azoknak, akik Orbán rezsimjének kiszolgálói voltak, nem lesz bocsánat." - http://mandiner.hu/cikk/20110416_utcara_vonult_a_demokratikus_charta
  Adekvát kommentek a fenti honlapon. Egyébként a fenti gyurcsányi mondat "figyelmen kívül hagyása", egészséges demokratikus érzületre vall, aki ugyanis ilyet mond az minden, csak nem demokrata.”
 • 8. achilleus 2011. április 17. 12:43
  „2011-04-17 12:15 - "Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a korábban Gyurcsány Ferenc üzletkörébe tartozó balatonőszödi kormányüdülőtől leválasztott ingatlan ügyében. A Nemzeti Nyomozó Iroda részleteket egyelőre nem közölt, csak annyit, hogy a nyomozás az ingatlan közműellátását érinti. A volt kormányfő érdekeltségébe tartozó cég a Balaton-parti ingatlanba csak 2010-ben, az üdülő eladásakor vezettette be a közműveket, előtte a gyanú szerint a gázt, villanyt és vizet a kormányüdülőből szerezte."

  --- szegény Bajnait "meghurcolták" a villanyóra miatt .... http://vastagbor.blog.hu/2008/12/02/bajnai_es_a_megbutykolt_villanyora - pedig mennyivel "elegánsabb", "demokratább" a szomszédból csak úgy átvezetni mindent, az órák pedig forogjanak a lízingelőnél (az államnál, azaz az adófizető állampolgároknál).”
 • 7. queenmargareth 2011. április 16. 21:17
  „pedig tényleg egyeduralomra tör. ov a tv nézők szeme láttára röhög, ezt azért gyf sem tette.és nem ezeket ígérte a kampányban. a munkanélküliség mérhetetlen megnőtt és itt még a fideszesek bántják is a munkanélkülieket, hogy ingyenélők.”
 • 6. dodó 2011. április 16. 21:09
  „Ezek a Magyar Demokratikus Chartás "úriemberek" a tüntetés kedvéért hiányoznak a holokauszt megemlékezésről? Ezeknek már semmi se szent?”
 • 5. szentmiki 2011. április 16. 20:34
  „Gyurcsány szerint Orbán egyeduralomra tör.....Guiness- rekord gyanús a komcsi bőrvastagsága a képén!!!!”
 • 4. achilleus 2011. április 16. 20:24
  „3. frakk 2011.04.16. 20:09
  Szilvásy adta ki (dehogy magától-e az kérdés). A "hangosító embert" halálosan megfenyegették.
  Dokumentumokkal itt: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=12524
  (részletesebben, pedig a Célpontban)”
 • 3. frakk 2011. április 16. 20:09
  „A kiszivárogtatás ha jól emléxem pénteki napon történt. Tőzsdezárás után !! Két nap provokált zavargások jöttek . Hétfőre a tőzsde kb 2000 pontot esett. Tehát összefoglalva " több mint 100 trükk, amiről nem beszélhet" és valakik IRGALMATLAN PÉNZEKET TETTEK EL, akik megtervezték az egész színjátékot.
  Hogy kik voltak? már ez sem kérdés, név szerint meg nem is kell őket felsorolni. Nem külső ember adta ki, a keverőpultnál felvett anyagot. A hangosító "szakember" még mindig a párt megbízásában áll.”
 • 2. achilleus 2011. április 16. 19:43
  „Gyurcsány a Btthyany-örökmécsesnél. Hogy is volt az 2007-ben:

  "Kemény hangú közleményben utasította vissza Gyurcsány Ferenc önmagát gróf Batthyány Lajossal párhuzamba állító szavait gróf Batthyány Bálint és gróf Zichy László. A nyilatkozat szerint az első magyar miniszterelnök leszármazottai mélyen megdöbbentek, amikor a Batthyány-mauzóleumnál Gyurcsány Ferenc saját és kormánya tevékenységét a nemzet nagyjaként tisztelt egykori politikushoz hasonlította. ,,Gróf Batthyány Lajos országát soha nem kurvázta le, és soha nyüvesnek nem nevezte, miniszterelnöki székét sem hazugsággal szerezte. Soha nem uszított a határon túli magyarok ellen, sem kardlappal, sem lövedékkel nem támadott ártatlanokra, és amikor nemzetéért tenni már nem volt módja, kellő helyzetértékeléssel lemondott" - áll Batthyány Bálint és Zichy László a család nevében a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében."" 2007. febr. 14.
  ----- ezek az arisztokraták, ... ahelyett, hogy a Hortobágyon kapálnának, nahát ...”
 • 1. achilleus 2011. április 16. 19:39
  „Vajon mi lehetett a célja Szilvásy miniszter úrnak, hogy ennek az embernek "kiszivárogtatta" az őszödi beszédét? Hogy nem a "nyugatias polgári Magyarország, " az biztos, talán inkább egy kis délies "polgári" háború. Aztán pedig jött (Draskoviccsal), a "roma" szavazatok, csak_ki_ne_derüljön típusú megszerzése (Nyakó, Nagyvárad). Ők már burundi-polgáriban gondolkodtak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáklyás felvonulással folytatódik este a rendvédelmi szervezetek demonstrációja

A fővárosban demonstráló rendvédelmi dolgozók nagy része elhagyta szombat délután négy óra után a… Tovább olvasom