Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Drasztikus lehet az idei adócsökkentés

Százmilliárdos nagyságrendű adócsökkentésre készül július elsejétől a Fidesz - írta csütörtöki számában pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet.
A napilap információi szerint egyelőre még nem született döntés a konkrét lépésekről, de három lehetőségről folyik élénk egyeztetés. Az egyik a személyi jövedelemadózás átalakítása. A lap szerint felvetődött a szuperbruttósítás visszamenőleges eltörlése, ami becslések szerint 250 milliárd forintot is a lakosságnál hagyhat.

A Magyar Nemzet szerint a polgári párt berkeiben felmerült másik elképzelés a cafeteria-juttatások adójának eltörlése. Harmadik elemként a lap azt említette, hogy felmerült az innovációs járulék megszüntetése.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. Léni 2010. május 06. 21:05
  „52. N.P.! Kérdésedre az a válaszom /véleményem/, igen! Tudod a szokás hatalma.”
 • 53. okz63 2010. május 06. 21:01
  „Erről csak a közismert reklám jut eszembe: Apaaaa! Kezdőőőőődiiiiik!

  "Közpénzen alakítják át a Cinege utcai rezidenciát Orbán Viktor kormányfői kinevezése után is otthon marad, azaz nem költözik át a biztonságos budai, Művész utcai rezidenciára - tudta meg a Bors.

  Tarjányi Péter biztonsági szakértő a bulvárlapnak elmondta: a Köztársasági Őrezred csak javaslatot tehet egy kiemelten védett személynek a lakóhelyét illetően, kötelezni azonban nem kötelezheti Orbánt arra, hogy költözzön át a Művész utcai villába, még akkor sem, ha mostani háza nem felel meg minden biztonsági szempontnak.

  Kockázatelemzést fog végezni az őrezred. Figyelembe kell venniük például, hogy a menekülő útvonal létesítése mennyire megoldható, és van-e a házban olyan helyiség, ami megerősítve amolyan menekülőszobaként funkcionálhat. Ha hiányosságokat tapasztalnak, változtatásokat kell végrehajtani: lehallgatásgátlókat, infraeszközöket, kamerákat, valamint telefonos védelmet szolgáló eszközöket szereltetnek be - mondta Tarjányi, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az ablaküvegeket fóliázzák, ugyanakkor nem gondolja, hogy azokat golyóállóra kellene cserélni."

  Forrás: hirado.hu/Bors”
 • 52. Arnika 2010. május 06. 18:39
  „Annak vagyunk hívei, hogy szabályozott formában, törvényesen történjen a magántőke bevonása az egészségügybe; csak így van rá lehetőség - emelte ki.
  A népszavazáskor amikor a nem-re biztattak mást mondtak, egyébként akkor is törvényesen történt volna.”
 • 51. N.P. 2010. május 06. 17:39
  „Varga Mihály úgy 5 perce jelentette be, hogy Magyarországon gazdasági vészhelyzet van, ami esetleg rendkívüli intézkedéseket fog igényelni. Akkor most mi a rák van? Vészhelyzetben adnak adókedvezményt, adómentessé teszik a béren kívüli juttatásokat, vagy csak hazudoznak össze-vissza?”
 • 50. lidi 2010. május 06. 17:38
  „50. hozzászólás 9349779 2010.05.06. 17:20 : erre már Varga Mihály ma reagált is, tehát van hivatalos álláspont, és nem is nagyon vitatható:
  +Arra a felvetésre, miszerint Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrásokért felelős miniszterjelölt szerint elképzelhető, hogy a nehéz helyzetben lévő kórházak megsegítésére magántőkét vonnak be, Varga Mihály úgy reagált: a kórházak adósságállományát - amely május végére eléri a százmilliárd forintot - azonnal kezelni kell, mert e mögött olyan súlyos körbetartozás alakulhat ki, amely miatt cégeket számolhatnak fel, munkahelyek szűnhetnek meg.

  A Fidesznek nem a magántőkével szemben van kifogása - folytatta -, hanem azzal, ha az szervezetlen, ellenőrizetlen módon, jogszabályokat megkerülve érkezik az egészségügybe. Annak vagyunk hívei, hogy szabályozott formában, törvényesen történjen a magántőke bevonása az egészségügybe; csak így van rá lehetőség - emelte ki.+
  =az más kérdés, hogy az "azonnal" meg az alaposan előkészített, törvényes út hogy férnek össze egymással, de majd megoldják, ügyesek a fijúk.

  emiatt a félmondat miatt viszont felszaladt a szemöldököm:
  "Egy kórház nemcsak púp a költségvetés hátán, hanem egy helység központja, akár kulturális központja is." Tessék? tehát nem csak a minisztériumokat vonjuk össze, hanem a funkciókat is? Bár remélem, csak a mondanivaló sűrítése sikerült félre (bár ez a humán erőforrás minisztérium nagyon necces, igaz, legalább lesz, nem úgy, mint környezetvédelmi...)”
 • 49. varadipal 2010. május 06. 17:11
  „A magyar Nemzet firkásza nem tudja, mi a különbség a drasztikus, és a nagyarányú kifejezések között.
  Ha valami pozitív, az biztos nem drasztikus. Csak elő kell venni egy latin és egy görög szótárat. A hír olyan igaz, mint a firkász jeles magyar érettségije.”
 • 48. lidi 2010. május 06. 17:07
  „"az értelmes ember egy döntés mögött nem azt nézi, hogy azt ki hozta" - hát sztem meg ez éppen a politikusokra kellene, hogy még inkább vonatkozzon. mert ők döntenek a sorsunkról, héha egy-egy dologban évtizedekre pályára állítják az országot. én lehetek fafejű, tájékozatlan, vagy csak a sahját érdekeimet néző egy döntésemben, azzal legfeljebb magamnak és a családomnak ártok. egy egész párt, amelyik a destrukciót választja kizárólagos eszközének, az meg nem. akkor se, ha ellenzéki. és főleg ne papoljon összetartásról, meg ne mutogasson másra. Lett volna más lehetőségük is, de nem az emberek, az ország érdekeit nézték, hanem bedurciztak basszus, mert nem ők nyertek. (nem vitatom a szocik felelősségét, tehetetlenségét avgy hozzá nem értéssét se, félre értés ne essék. de nem lehet most csodálkozva körülnézni, hogy nézd már, mekkora a széthúzás, jé, épp a Fidesz részéről)”
 • 47. demeterkornel 2010. május 06. 16:43
  „46. hozzászólás lidi 2010.05.06. 16:32

  Nem is állítottam, hogy a széthúzás csak az egyik oldalról érkezik. De az politika. Mi meg az egyszerű emberek, mindennek "elszenvedői" vagyunk. És az értelmes ember egy döntés mögött nem azt nézi, hogy azt ki hozta.”
 • 46. lidi 2010. május 06. 16:32
  „44. hozzászólás demeterkornel 2010.05.06. 16:19
  na de ne haragudj, ez a széthúzás most kezdődött? nem az ment 4 évig, hogy egy bizonyos parlamenti (ellenzéki) párt szájából csakis és kizárólag a nem hangozhatott el, mindegy, mit mondtak a másik oldalon, hogy egyes pártvezérek olyan módot igyekeztek fanatizálni és/vagy kihasználni a sok ostobaságból, tehetetlenségből, hozzá nem értésből, válság begyűrűzésébők (tehát kivédhető és kivédhetetlen dolgokból egyaránt) adódó elkeseredettséget, felháborodást, hogy az utcai politizálástól sem rettentek vissza, hogy nemzeti sport lett "ellenállni", ha a vezérek azt mondták (ld. péel vizitdíj, adózás)? És akkor most varázsütésre össze kéne borulniuk az embereknek? hát nagyon naív az, aki azt gondolta, hogy ez így megy majd, ha meglesz a kétharmad, miközben mi meg ők-özés ment mindkét oldalon. Vagy ha így lenne, két okból lehetne: félelemből és/vagy érdekből. Az jó lenne?
  Olyan indulatokkal és indulatokra játszottak itt nagyon sokan - tudatosan vagy rövidlátásból, nem tisztem eldönteni - az utóbbi években, amiket most nem lehet elfújni hipp-hopp. Főleg, mert olyan mélységig gyűrűztek ezek az acsarkodások (családok, iskolák, templomok). És az emberek többsége, még a győztes pártra szavazók is, legfeljebb csak elméletileg érezheti magát győztesnek, a hétköznapjaikban nem változott semmi - ellentétben péel a politikusok nagyon is kézzel fogható győzelmével.”
 • 45. smalltown 2010. május 06. 16:25
  „drasztikus lesz a kovetkezmenye is.”
 • 44. demeterkornel 2010. május 06. 16:19
  „43. hozzászólás lidi 2010.05.06. 15:53

  Nagyon el vagyok keseredve, hogy nagyobb a széthúzó erő, mint az összetartó. Elkeserít, hogy mindegy, mi történik, néhányan mindenben rosszat látnak, és nekik van a legnagyobb hangjuk. És elkeserít, hogy azon kívül, hogy megmosolygom őket, semmi mást nem tudok kezdeni sem velük, sem a helyzettel. De ha sírok, attól sem jobb.”
 • 43. lidi 2010. május 06. 15:53
  „41. hozzászólás demeterkornel 2010.05.06. 15:24
  hanem? számomra péel cinizmus nélkül megmosolyogtató két ovis (és ezt most a szó eredeti jelentésében használom) "okoskodása" a homokozóban, mert kis buták, de aranyosak, ahogy igyekeznek.”
 • 42. bélás 2010. május 06. 15:52
  „kinek drasztikus?
  az államkincstárnak v nekem?
  nemértem ezt a címet”
 • 41. demeterkornel 2010. május 06. 15:24
  „36. hozzászólás lidi 2010.05.06. 14:24

  Én is sajnálom, hogy számomra megmosolyogtató ez az egész, és ezt nem cinizmusból mondom.”
 • 40. robinhood46 2010. május 06. 15:15
  „Kedves barkzso,
  a barátainak csak azt kell megtenniük, rendbe hozniuk, amit megakadályoztak a parlamentben. Most nem lehet kivonulni, most majd válaszolni kell az adóemelésre, egészségügyre stb. feltett kérdésekre. Sajnálom, hogy Bokros nem került a parlamentbe. És remélem lesz néhány szociális népszavazás is. /Pl. Fizessen e tandíjat az egyetemre nem járó, már az érettségi is megbukott egyetemista? Érdekes lehet a Gyurcsány vs Orbán gazdasági vita is.
  Talál a szoci gyűlölködésből tanult valamit Szíjjártó, Kövér, Navracsics, Semlyén is. üdv. Robin”
 • 39. M_R 2010. május 06. 15:07
  „Ott van rögtön a FIDESZ által példaként emlegetett Pécs. A polgármester átadta a vízművet egy "saját" cégnek, lett is egy hónap múlva drasztikus 3.2 %-os vízdíjcsökkentés, ami egy átlagos pécsi családnak éves szinten akár 1000 Ft megtakarítást is jelent :))

  Tehát egy éves szinten pár ezer forintos drasztikus adócsökkentésnek is tessék nagyon örülni :)”
 • 38. Yucca 2010. május 06. 14:34
  „Hiszem, ha látom.....(azt a "drasztikus" adócsökkentést!)”
 • 37. hecsedli 2010. május 06. 14:27
  „32.Hagyd rá, nem kell velük foglalkozni,csak kötekedni akarnak..”
 • 36. lidi 2010. május 06. 14:24
  „kedves demeterkornel!nagyon sajnálom, ha számodra már csak megmosolyogtató, ha az emberek (akiknek a bőrére megy a dolog) kérdezni, ne adj isten kételkedni mernek. De tőled elviselem a cinikus mosolygást.
  csak sajnos a leendő kormáynpártra is ez jellemző, a feltétlen hitet várják el (ami azért a felvilágosodás óta már az istennek sem jár ki), és nem a racionális, építő, konstruktív gondolkodást - bármennyire is arra épül az egész új kormányzati struktúra, hogy alátámassza a pr-fogást, miszerint OV a nép fia és velük konzultál folyamatosan (a dagadt ruhát meg hagyja másra...).

  de ha meg cinikus lennék, kérdezhetném azt is: vajon ki a fene honosította meg azt a mélységesen destruktív hozzáállást, hogy az ellenfél (amelyik akkor kormánypárt volt) bármit mond, mi ne értsünk egyet vele? Igaz, ők nem vesződtek kérdésekkel, vitával. az ember bekapcsolta este a híradót, megjelent egy kormánypárti politikus, vagy a szóvivő, mondott valamit, és lehetett tudni, hogy a következő anyag Szijjártó Péter lesz, aki szája sarkában egy cinkos félmosollyal valami nem-mel kezdődőt és nem,-mel végződőt fog mondani. ez tényleg biztos sokat használt az ország gazdasági és morális, meg mentális állapotának, ugye?”
 • 35. troppauerhummer 2010. május 06. 14:20
  „Csak az adó emelés lehet "drasztikus"!!!!”
54 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberrablókat fogott el a rendőrség Pécsett

Emberrablókat fogott el a rendőrség egy pécsi benzinkútnál - közölte a rendőrség szerdán. Tovább olvasom