Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy év múlva kinyílnak a határok

Folytatás az 1. oldalról.

– Jövő év decemberétől megszűnik a klasszikus ellenőrzés a határátkelőkön s a zöldhatáron. Megállás nélkül lehet átjutni Ausztriába – magyarázta Cseri József.

Hiányosságok

Szlovákiában


Az igazgatósághoz hosszú, Rajkától Esztergomig húzódó, Szlovákiával közös határszakasz tartozik. A brüsszeli biztosok több hiányosságot kifogásoltak a szlovák határőrizetnél, azokat jövő szeptemberig rendbe kell tenni, akkor lesz az újabb kontroll.
– Ismerve a szlovák kollégák munkáját, azt gondolom, teljesítik a feltételeket, így jövő decembertől ott sem lesz határellenőrzés. A horvát, a szerb, a román és az ukrán határszakaszokon továbbra is fennmarad az ellenőrzés.
Az ezredes elmondta, hogy a klasszikus határőrizetet az osztrák szakaszon mélységi ellenőrzések váltják fel, amit a bevetési osztály munkatársai végeznek majd. Az autóval, tömegközlekedési eszközökkel utazókat szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Ezenkívül más idegenrendészeti feladatokat is ellátnak, például a feketemunka kiszűrését.

Mélységi ellenőrzések

– Senki ne lepődjön meg a mélységi ellenőrzések miatt, amivel a többi tagállamban is lehet találkozni. Természetesen zaklatás nélkül, kockázatelemzés, szerzett információk alapján állítják majd meg a járműveket a kollégák – tudta meg a Kisalföld Cseri Józseftől.
Az igazgató elmondta még, hogy az akadályok, a fülkék és a sorompók megszüntetését úgy végzik majd el, hogy az ne akadályozza a közlekedésbiztonságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon is bemutatták a Vistát

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy az üzleti felhasználók… Tovább olvasom