Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Egy tanú felismerte a vádlottakban Cozma támadóit

Az egyik tanú, aki a Patrióta lokál diszkójának bárpultja mögül szolgálta ki a vendégeket, felismerte a vádlottak padján ülőkben a kézilabdázó támadóit a Cozma-ügy pénteki tárgyalásán a Veszprém Megyei Bíróságon.
Samu Zsolt rámutatott Raffael Sándor elsőrendű vádlottra, hogy ő volt a fekete csillagos, pólós férfi, a fehér pólós pedig, aki szerinte a legagresszívebben támadott, és székkel is ütötte a sportolót, a negyedrendű vádlott Pál Gábor volt, míg az "idősebb és testes cigányban", aki a diszkóbeli verekedés után "csitítani próbálta a kedélyeket", az ötödrendű vádlott Bihari Csabát ismerte fel.

A tanú szerint "a kopasz, kigyúrt cigányok" a veszprémi Beéry Csabával az élen érkeztek a Patriótába (Beéry Csaba a Cozma-ügy csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében a nyolcadrendű vádlott), s olyan kihívóan viselkedtek, hogy több vendég azonnal távozott. A banda egy része betelepedett az emeleti nem dohányzó bárhelyiségbe; rágyújtottak, de inkább vitt nekik hamutartót, csak ne balhézzanak - mondta a tanú, megjegyezve: később az egész társaság fizetés nélkül rohant el.

Samu Zsolt elmondta, hogy Veszprém népszerű kézilabdázói gyakran jártak a Patriótában, és mindig barátságosan viselkedtek. Marian Cozma is "békés és barátságos" volt azon az éjszakán is - mondta a tanú. Vallomása szerint az alagsorban lévő diszkó "pultjából" látta, hogy "a kopasz, kigyúrt cigányok verekedést robbantottak ki", s Marian Cozmát ütötték-rúgták. A "fehér pólós" (Pál Gábor) egy székkel is többször lesújtott a földön fekvő sportolóra, aki a kezét feltartva igyekezett védeni magát. A támadók közül valaki azt is kiabálta, hogy "megdöglesz, mindenkit agyonverek" - vallotta a tanú.

A "fehér pólós" egy a verekedésbe be sem avatkozó vendéget is többször pofon vágott, s őt is megfenyegette, amikor meglátta, hogy telefonálni akar - mondta Samu Zsolt, megjegyezve, hogy ekkor eltette ugyan a telefont, viszont kiment a pultból, s pillanatok múlva máshonnét felhívta a rendőrséget.

A tanú a Patrióta lokál előtti utcai verekedést nem látta; mire a diszkóból felért, már csak azt tapasztalta, hogy az utcán pánikhangulat van, s Marian Cozma mozdulatlanul fekszik a betonon, a szíve tájékán pedig - a pólója fel volt húzva - egy szúrás nyoma látható.

A bíróság pénteken Samu Zsolton kívül még négy tanút hallgatott meg, de ők is csak a diszkóbeli verekedésről tudtak beszámolni, az utcán történteket - Cozma újbóli megtámadását és meggyilkolását - egyikük sem látta.

Az emberölés tárgyalását 2011. január 10-én folytatja a bíróság.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 18. jozicsenko 2010. december 12. 10:39
  „.... tol 2010.12.12. 09:37 halkan emlékeztetlek rá, hogy amikor ez történt, minden magyar tv és rádió adás "román" forrásokra hivatkozva merte körbeírni a történteket, mert ha valaki nevén nevezte volna a dolgokat, akkor azonnal nácivá vált volna -pl mohácsi viktória már másnap uszított a reggeli műsorokban, hogy az áldozat biztosan cigányozott és ezért kapta amit kapott, stb: nem ragozom: ha ismered ezeket az arcokat, vagy a fajtájukat, pontosan tudhatod, hogy erős politikai háttérrel (=szdsz) elég messzire el lehetett menni...

  kellett ez az eltelt idő, hogy bebizonyosodjon, nem egészséges védeni a tetteseket és az áldozatok mellett ki is lehet állni...”
 • 17. tol 2010. december 12. 09:37
  „egy év elteltével már fel is ismerték a támadókat. Szégyen ez a történet.”
 • 16. sügér63 2010. december 11. 11:46
  „Szegeden is van 10 marékkal Raffael, nem kevésbé bulizós kedvűek.sőt gazdagok is.(...hogy miből?...)”
 • 15. jozicsenko 2010. december 11. 10:58
  „2. hozzászólás északmagyar 2010.12.10. 17:22

  hála a jóistennek, hogy az szdsz és a pc beszéd eltünt a közbeszédből: azért mert nem vallják magukat annak, attól még azok...

  a hozzád hasonló <moderálva> miatt nem lehetett itthon kimondani a valóságot, vagyha mégis, akkor azonnal jött a kötelező ballib dogma: mert náci vagy, azért beszél így! hiába nem vallottam volna magam nácinak, szerintetek az lettem volna, ugye? :-P”
 • 14. maci52 2010. december 11. 09:22
  „Itt a Csillagban jó helyük lesz a következő ezredfordulóig.”
 • 13. Egyolvasó 2010. december 11. 08:03
  „8. északmagyar 2010.12.10. 20:31
  7.

  Oké, és a szárnyas unikornis az pegazus?

  Nem”
 • 12. flexsnake*** 2010. december 10. 23:55
  „miért kell a tanúkat megnevezni? tanúvédelem magyarország???”
 • 11. csafe 2010. december 10. 22:06
  „6. hozzászólás északmagyar
  Itt nem az a lényeg, hogy cigányok voltak, hanem az hogy ők voltak! Nekem voltak cigány iskolatársaim és katonatársam is! Akár a barátaim is lehettek volna. Soha semmi baja nem volt senkinek velük. Vannak nem cigány ismerőseim, akiket az utcán is nagy ívben kikerülök!”
 • 10. dodó 2010. december 10. 21:16
  „északmagyar

  A cigány akkor is cigány, ha roma származásúnak nevezik (egyesek).”
 • 9. Sündőr 2010. december 10. 20:41
  „Remélem életfogytiglant fognak kapni!!! Meg újból be kéne vezetni a halálbüntetést!!!!”
 • 8. északmagyar 2010. december 10. 20:31
  „7.

  Oké, és a szárnyas unikornis az pegazus?”
 • 7. csafe 2010. december 10. 20:22
  „6. hozzászólás északmagyar
  Persze! Pont az a baj Magyarországon, hogy csak bikfanyelven szabad beszélni (jogászul) hogy senki se értse!
  Miért kellene egy tanunak kiképeznie magát, mit mondhat mit nem? Így is az a baj, mindenki útál tanuskodni mert tele van ez a közeg ilyenekkel mint Te!!!!
  A cigány az a legpontosabban cigány! A kínai pedig kínai! A néger az néger! Az ködösítés hogy kreolbőrű, arca indiai eredetre utaló.... stb....”
 • 6. északmagyar 2010. december 10. 19:27
  „5.
  Azt mondja például, hogy "azok az alakok voltak", még akár a kopasz, kigyúrt jelzőket is kihagyhatja a vallomásból, bár azok a jelzők kevésbé sértők.

  Ha kriminalisztikai jegyekről kérdezik, azaz magasság, testsúly, van-e tetkója a szeme fölött, extrém esetekben bőrszín, akkor mondhat annyit, hogy sötét, kreol, hupikék, széles vállak, stb.

  Persze a bőrszín egy szolizó fehér ember esetén nem lenne sok segítség, de az más tészta.”
 • 5. info 2010. december 10. 18:48
  „2. hozzászólás északmagyar 2010.12.10. 17:22 ---mert vajon mit kellett volna mondania!? ha egyszer azok voltak.”
 • 4. KamuNeni 2010. december 10. 18:39
  „Lobogjanak es mutassanak peldat hogy milyen buszken lobognak. Lassa a tobbi is hogy epp oly buszken tudnanak ok is lobogni. Messzirol latni lehetne oket.”
 • 3. emigrans 2010. december 10. 17:33
  „moderálva”
 • 2. északmagyar 2010. december 10. 17:22
  „A vallomás egyik szépséghibája, hogy én nem emlékszem arra, hogy a vádlottak cigánynak vallották volna magukat.

  Ennyire nem szól közbe egy jogász, ha a tanú vallomásában olyan részt hall, aminek a bűntetthez (még ha igaz is) nem feltétlen van köze?

  Persze lehet, hogy közbeszóltak, csak a DM nem igazodott a jegyzőkönyvhöz.”
 • 1. dodó 2010. december 10. 16:51
  „Ahogy az eddigi tanúk is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamisított tojáspor a magyar piacon

Néhány napja az élelmiszerlánc felügyeletért felelős hatóság ellenőrzése során Lengyelországból… Tovább olvasom