Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Egyeztetést javasolnak a kommunikációs szervezetek

Beláthatatlannak tartják kommunikációs szakmai szervezetek a tervezett reklámadó hatásait mind a médiaszektorra, mind a közönségre, és egyeztetést javasolnak a kormánynak.
A médiaszektor, a véleményformálás, a véleménynyilvánítás alapvető fontosságú iparága évek óta súlyos helyzetben van, amit az is jelez, hogy a szektor az elmúlt öt évben reklámbevételeinek több mint harmadát elveszítette - hívja fel a figyelmet 13 szakmai szövetség keddi közös közleményében.

A tervezett reklámadó a médiaszektor munkahelyteremtő képességét, beruházási, kutatás-fejlesztési tevékenységét, társadalmi szerepét, végső soron pedig alapvető társadalmi feladatainak ellátását veszélyeztetné, a hazai tartalomelőállítás helyzetének nehezítése mellett. A tervezett adófizetési kötelezettség így nemcsak a médiaszektor működését érintené alapvetően, hanem káros hatásai a teljes kommunikációs iparágra, és ezen felül a kapcsolódó iparágakra is kiterjednének - áll a közleményben.

A kommunikációs iparágat tömörítő szakmai szövetségek egyeztetést javasolnak a kormánynak, hogy információt adhassanak a jogalkotónak a médiaszektor valós helyzetéről, valamint azokról a hatásokról, amelyek a tervezett adó bevezetése miatt a magyar gazdaság teljesítőképességére is negatív hatással lehetnek, végső soron a gazdasági növekedés esélyeit rontják - fogalmaznak.

A sajtóközleményt közösen adta ki a Magyar Reklámszövetség, a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség, az Interactive Advertising Bureau (IAB) Hungary, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete, a Magyar Közterületi Reklámszövetség, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete, a Piackutatók Magyarországi Szövetsége, a Professzionális Piackutatók Társasága, a Reklám Világszövetség Magyar Tagozat, a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség és a Főszerkesztők Fóruma.

Olvasóink írták

  • 2. Tömeg 2013. május 29. 10:43
    „Fizessenek csak! Igy legalább lessz értelme az idegeink fűrészelésének! Adót mindenhol fizetni kell még akkor is ha nem tetszik.”
  • 1. jagoda194 2013. május 28. 19:45
    „Ugy gondolom ez a társaság reklámjaik által sok bóvlit megetet a magyar társadalommal.Nélkülük jobb lenne az élet és nyugodtabb.Fizessenek rendesen,ha már becsapnak bennünket.Jó bornak nem kell cégér.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázan maradtak gáz nélkül Egerben

Egy munkagép kedden átvágott egy középnyomású gázvezetéket. Tovább olvasom