Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Elfogadta a Ház a semmisségi törvényt

Semmisnek nyilvánította az Országgyűlés a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket.
Semmisnek tekintendők a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése miatti megállapítások is, ha azok alapját csak rendőri jelentés vagy tanúvallomás képezte. A döntés a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik.

A fideszes Balsai István indítványát hétfőn 297 igen szavazattal, 60 nem ellenében fogadta el a parlament. A törvényjavaslatról az MSZP kezdeményezésére név szerinti szavazással döntöttek.

A törvény értelmében az első fokon eljáró bíróság hivatalból legkésőbb 2011. október 23-ig határozatban nyilvánítja semmisnek a jogszabály hatálya alá tartozó elítélést vagy megállapítást.

Olvasóink írták

 • 5. cyt 2011. március 08. 15:09
  „No végre, valami csak elindul tán már az igazságszolgáltatásban is. Mert az emberek többségének igazságérzete már nagyon várja a megtisztulást -- és sokáig váratni nagyon kétesélyes dolog. Júniusban lesz, hogy már 1 éve a jelen polgári kormány lesz hatalmon -- és eddig még semmi számonkérés nem történt; egyetlen nagy hal sem került horogra, nem ismeretesek az ország eladósításának okozói, az egészségügy és az oktatás szétrombolói, stb. Irodalmi tanulmányaimból felrémlik egy-két szó: ... még kér a nép, most adjatok neki, vagy nem tudjátok, hogy ...”
 • 4. történész 2011. március 08. 09:55
  „Ez igen.Az első becsületes párt amely nem hagyta kakiba a katonáit.Itt igazzá vált az,hogy parancsra randalíroztak. Sok párt tanulhatna ebből és nem hagyná ott a felbiztatott kisembert”
 • 3. saturnus 2011. március 08. 06:45
  „Hát lessz ebből Strasbourg nemzetközi bíróság! Nemsokáig fog menni a fidesz politikai ámokfutása. Jó ,hogy sikerült elérni a NÉV szerinti szavazást .”
 • 2. DMagóg 2011. március 07. 22:05
  „A felbujtók jóvátételi lépése. Lesz itt még egy kis anyagi elismerés, kitüntetés is.

  Az esküt tett rendőrök többsége még mindig hitelesebb, mint a politikusaink. Szemét módszer!”
 • 1. tótkomlósi 2011. március 07. 21:43
  „Mit is várhattunk volna egy ilyen parlamenttől?
  Ezek szerint a rendőrség egy hazug, szavahihetetlen, erőszakos szervezet!
  De majd az új, narancsvérű rendőrök, azok lesznek ám az igaziak!

  Nem csodálkozok azon, hogy egyre többen haggyák el az országot....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás történt Zalaegerszegen - halálos áldozattal

Egyelőre nem ismert okból robbanás történt Zalaegerszeg botfai városrészében hétfő este, egy ember… Tovább olvasom