Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Elfogták P. Tamás amerikai ˝szóvivőjét˝

A Heti Válasz értesülése szerint néhány hete az Egyesült Államokban elfogták a több száz milliós ingatlanbefektetési csalás miatt 2009-ben hat év börtönre ítélt, de szökésben lévő K. Zoltánt.
A hetilap tavaly ősszel hívta fel a figyelmet arra, hogy a WordPress nemzetközi blogplatform "hungarianvirus" nevű aloldalán (hungarianvirus.wordpress.com) valaki a 2012 nyarán letartóztatott P. Tamás mentegetésébe kezdett. A WikiLeaks mintájára felépített, "bizonyítéklerakatként (és dezinformációgyűjteményként) működő internetes napló bevallottan nyomás alá akarta helyezni az alvilági kapcsolatok leleplezését irányító politikai és rendőri vezetőket".

Később a Privát Kopó bűnügyi webmagazin azonosította az internetes oldal működtetőjét. Szerintük a Vertical-Invest Ingatlanbefektetési Szövetkezet volt alapembere, a nemzetközi körözés alatt álló - P. Tamás szóvivőjeként dolgozó - K. Zoltán írja, az egyebek mellett a Fidesz mielőbbi "eltörlésére" buzdító blogot.

A "hungarianvirus" blog több mint egy hónapja nem frissül, ami arra utal, hogy az Egyesült Államok és Kanada között ingázó K. Zoltánt valóban elfoghatták - olvasható a Heti Válasz internetes oldalán. A hetilap megbízható forrásokra hivatkozva arról is beszámol, hogy a rendőrség a "hungarianvirus" azonosítása alapján jutott el K. Zoltánhoz.

A Privát Kopó értesülése szerint K. Zoltán pénzügyi kapcsolatban is állhatott P. Tamással.

A csütörtökön megjelenő Heti Válasz arról is beszámol, hogy információik szerint P. Tamás azt a feladatot kapta az előző ciklusban Laborc Sándortól, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójától, hogy gyűjtsön vagy gyártson a Fidesz vezetőire nézve terhelő információkat.

P. Tamás egy időben a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított. Ő volt az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója. 2003-ban azonban törölték a körözöttek listájáról.

P. Tamás előzetes letartóztatását tavaly július 15-én rendelték el a Fővárosi Főügyészség indítványára, amely a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) előterjesztése alapján született. Az NNI akkor azt közölte: a Terrorelhárítási Központ öt embert fogott el több budapesti és vidéki helyszínen, összehangolt akció keretében.

P. Tamást - ügyvédje beszámolója szerint - egyrészt felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcában 1998-ban megölt - Boros Tamás néven ismert - Boros József Károly meggyilkolásával, másrészt pedig Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban. P. Tamást Seres Zoltán és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyével kapcsolatban is - mint felbujtót - gyanúsítják.

P. Tamás és társai előzetes letartóztatását hétfőn - nem jogerősen - további három hónappal meghosszabbították.

Olvasóink írták

  • 1. lukrecia 2013. január 16. 14:08
    „huu de jo lenne tudni itt az alapigazsagokat. Ezen a szalon fellehetne gongyoliteni sok mindent. Azt hiszem nem hozzak felet sem a nyilvanossagra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalkorú rabolt és zsarolt Borsodban

Egy 15 éves fiú zsarolta és rabolta ki iskolás társait Mezőkövesden. Tovább olvasom