Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Elítélték a Prikkel házaspár gyilkosait

Halmazati főbüntetésként 15 évi, illetve életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a mezőszilasi Prikkel házaspárt meggyilkoló apát és fiát szerdán a Fejér Megyei Bíróság; az ítélet nem jogerős.
A vádlottakat nyereségvágyból, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés és nagy értékű rongálás bűntettében mondták ki bűnösnek.

Ifjú Németh Józsefet, aki bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, 15 év fegyházra, apját, idős Németh Józsefet pedig, aki tettesként valósította meg a bűncselekményt, életfogytig tartó fegyházra ítélte Édl Gabriella büntetőtanácsa. Idős Németh legkorábban harminc év után bocsájtható feltételes szabadságvesztésre.

Az ítélet kiszabásánál enyhítő körülményként mérlegelte a bíróság a két vádlott büntetlen előéletét, idős Németh Józsefnél pedig a börtönéletet megnehezítő betegségeit, súlyosbító körülményként pedig azt, hogy bűncselekményük jelentősen megzavarta lakókörzetük nyugalmát.

Az ügyész a másodrendű vádlott esetében elfogadta az ítéletet, az elsőrendű vádlottnál viszont szigorításért fellebbezett. A védők pedig felmentésért és enyhítésért fellebbeztek.

Mint az ítélet indoklásában elhangzott, az ifjabb vádlott 2005 nyarán bővíteni akarta az édesanyjával közösen alapított mezőszilasi vállalkozását, és ahhoz apja segítségével Prikkel Tamástól kért kölcsön 10 millió forintot.

Fedezetként a család ingatlanát és édesanyja életbiztosítását ajánlotta fel. A kölcsön tőketartozását két részletben, kamatait havonta kellett volna törlesztenie, de már az első tartozást sem fizette ki, és elmaradt a 2006 novemberében, decemberében esedékes kamatok fizetésével is. A kiegyenlítésre december 29-ig kapott haladékot.

Mivel ifjabb Némethnek nem volt elég pénze, apa és fia, elhatározták, hogy megölik a Prikkel házaspárt, a holttesteket eltűntetik, a gyanút pedig Prikkel Tamás üzleti partnereire terelik.

A tartozás kifizetésének ígéretével 2006. december 29-én lakásukra csalták a Prikkel házaspárt. Közölték velük, hogy a kölcsönt nem tudják visszaadni, majd heves szóváltás után egy, korábban az udvari sövénybe rejtett baseballütővel idősebb Németh többször halálos ütést mért mindkettejükre.

Ezután összekötözték őket, a férfit kocsijának csomagtartójába, az asszonyt pedig a hátsó ülésre fektették. A kocsiba üzemanyaggal töltött kannákat pakoltak és betették a baseballütőt is. Az autót idősebb Németh egy elhagyott völgykatlanba vitte, ahova fia egy aznap kölcsönzött autóval követte, majd együtt hazamentek.

Késő éjjel visszamentek a völgybe, és az áldozatok holttestét rejtő kocsit felgyújtották. Azt, hogy a bűncselekmény elkövetésére készültek, bizonyította, hogy az idősebb vádlott Prikkelék érkezésének idejére kocsmába küldte a háznál mindenesként dolgozó férfit, és látogatóba vitte feleségét.

A helyet, ahol az áldozatokat és gépkocsijukat felgyújtották, a 2006. december végén őrizetbe vett ifjú Németh József mutatta meg a rendőröknek.

A nyomozás és a per során a vádlottak többször megváltoztatták a vallomásukat, és a gyanút igyekeztek Prikkel Tamás üzlettársaira, illetve egy enyingi társaságra terelni.

Olvasóink írták

  • 1. Walaky 2009. december 10. 09:38
    „Kevés kettő életért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgács Imre lesz Draskovics utóda

Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára lesz… Tovább olvasom