Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Éljen Fico, öld a magyart?

"Éljen Fico, öld a magyart!" - ezt a feliratot festették - feltehetően éjjel - ismeretlenek a fővárosi, XII. kerületi Turul-szobor talapzatára.
Az emlékművön ezalatt még egy szlovákul felírt mondat volt olvasható. Már egyik felirat sem látszik.

Egy járókelő telefonált be szerdán reggel kilenc óra előtt a rendőrségre, hogy a XII. kerületi Turul-szoborra valaki vörös festékkel magyar és szlovák feliratot festett. "Éljen Fico, öld a magyart" - ez volt a magyar nyelvű szöveg.

A rendőrök a bejelentés után azonnal kimentek a helyszínre. A feliratot letakarták és már intézkedtek a takarításról - mondta el Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette: a kerületi kapitányság rongálás miatt indított nyomozást az ügyben.

Olvasóink írták

 • 18. papsajt 2008. november 20. 08:48
  „Igazán nem értem,hogy mit vártak azok,akik megütköznek a dunaszerdahelyi magyarverésen. Itt az országban is verik a magyarokat. Pláne egy olyan országban,ahol még utálják is őket. Minden szurkoló huligánnak van elkönyvelve. A szlovák rendőrök nevvel ellátott fotókkal azonosították a szurkolókat. Vajom honnan kapták meg az adatbázist?

  Nyáron voltam a Chopok-on, és a Lomnici-csúcsnál. Magyar ajkú emberekkel németül kellett kommunikálnom, mert nem mernek magyarul megszólalni, mert kirúgják a munkahelyéről!”
 • 17. homer 2008. november 19. 21:15
  „A lényeg lemaradt:
  Milyen boldog is lenne fletó és hívei ha egyszer ezt olvashatnák..(ld. lent)”
 • 16. homer 2008. november 19. 20:59
  „Gyurcsány egy másod osztályú politikus volt sajnos, vele tényleg csak a bukásra lehetett számítani.

  Az ő lelkén szárad a külföldre menekült sok tízezer magyar fiatal és ezt SOHA nem szabad elfelejteni. Attól, hogy egy nehéz korszakban próbált tartást adni a nemzetnek és ez valamennyire sikerült is neki attól még nem lesz belőle JÓ ember, plánen nem jó államférfi. Ma úgy mondanánk: jó volt a marketing körülötte.”
 • 15. Logaritmus 2008. november 19. 20:20
  „751510: hmmm, milyen szimbólumot húzok le?! a turul szép és jó, de rohadtul nem halott katonák emlékére kellett volna oda tenni.

  A turul tehát - szerintem - maradhatna, de halott katonák emlékére inkább mást illett volna építeni, ez halott gyalázás így.”
 • 14. Majoranna,MajorTamáshúga 2008. november 19. 19:52
  „"Igen ősi"magyar szimbólum,mint olyan nem létezik.Ősi magyar jelkép annál inkább....”
 • 13. 751510 2008. november 19. 19:19
  „Logaritmus

  A turul szúrja a szemed, vagy a felirat?”
 • 12. szerpp 2008. november 19. 18:45
  „Na azt látom hogy a cikktől elég szépen elkanyarodtak a hozzászólok. Nem a turul madárnak a jelentését kéne taglalni itt és eldönteni Horthyról hogy jó vagy rossz ember/politikus volt. Hanem a cikkhez hozzászólni.”
 • 11. 751510 2008. november 19. 18:42
  „Logaritmus

  Te minden magyar jelképet lehúzol? Ezekre büszkének kellene lenned, feltéve hogy magyar vagy.”
 • 10. aranka2 2008. november 19. 18:39
  „Ultra, kI az a Ti? én kizárólag a magam nevében beszélek, hiszen senki nem választott meg képviselőjének. Téged igen?”
 • 9. ultra 2008. november 19. 17:51
  „Ha meg Horty nem hódol be a németeknek akkor most Ti nem lennétek!”
 • 8. aranka2 2008. november 19. 17:43
  „BrigANti005, lehet, hogy véresebb lett volna (Bár nem kedvelem a mi lett volna ha? kérdést), viszont nem lettünk volna utolsó csatlós, meg más efféle, és esélyünk lett volna a pocsék trianoni béke revíziójára.”
 • 7. Logaritmus 2008. november 19. 17:20
  „Horthy egy másod osztályú politikus volt sajnos, vele tényleg csak a bukásra lehetett számítani.

  Az ő lelkén szárad a Don-kanyarban meghalt sok tízezer magyar fiatal katonának a VÉRE is, és ezt SOHA nem szabad elfelejteni. Attól, hogy egy nehéz korszakban próbált tartást adni a nemzetnek és ez valamennyire sikerült is neki attól még nem lesz belőle JÓ ember, plánen nem jó államférfi. Ma úgy mondanánk: jó volt a marketing körülötte.”
 • 6. BrigAnti005 2008. november 19. 17:07
  „A németek mindenképpen bevonultak volna. Ha Horthy nem "fekszik le" nekik, akkor is. Csak akkor véresebb lett volna mindez.”
 • 5. aranka2 2008. november 19. 16:53
  „Pedig Horthy gyáva volt és alkalmatlan. 1944 március 19-én lefeküdt a németeknek, mert nem mert ellenállni, ezzel kiszolgáltatta nemzetét egy idegen hatalomnak. Október 15-én meg gyáván lemondott, ezzel kiszolgáltatta nemzetét a barbár nyilas csőcseléknek. A turul meg sajnos a 20. században a szélsőjobb szimbólumává vált. Nem tehetek róla, kisajátították.”
 • 4. dblaci 2008. november 19. 14:36
  „A Turul szobor egy igen ősi magyar szimbólum. Nem mondanám, hogy a harciasság szimbóluma, de a hazafiságé, és a kiállásé mindenképp. Mivel Horthyt értelmes magyar ember nem gyávázza le, ezért erre nem reagálok, nyilvánvalóan nem vagy képben. De nincs harag.”
 • 3. Logaritmus 2008. november 19. 14:23
  „Belabacsi, a háborúban mindkét nagyapám harcolt és mindkettő megjárta a hadifogoly tábort is - igaz, szerencsére életben tértek haza. Azok, akik ott haltak meg egy szerencsétlen politika, legfőképpen a gyáva és alkalmatlan Horthy miatt haltak meg (pl. a Don kanyarban, téli ruha nélkül) és béke a poraikra, tisztelet az emléküknek és sajnálat az értelmetlen halál miatt. :(

  Az ő halálukra nem egy turul szobrot kellett volna emelni, mert a turul éppen a harciasság szimbóluma (is). Kábé, mintha a holokauszt áldozatainak emlékére egy gáztartály szobrot emeltek volna. Ez NEM tisztelet, hanem halott gyalázás azok részéről, akik turul szobrot emeltek a háborúban meghalt katonáknak. Teljes a képzavar!! Még jó, hogy nem Horthy szoborral emlékezünk a hősi halált halt katonákra.

  Én így értettem amit írtam. Legyen szobruk, ne is egy és legyen minél elrettentőbb: nem_kell_háborúzni_mert_értelmetlenül_halhatsz_meg_benne.”
 • 2. belabacsi 2008. november 19. 13:01
  „te is közéjük tartozol. ha neked halt volna meg valakid a haboruban nem lol-oznál itt !!”
 • 1. Logaritmus 2008. november 19. 12:44
  „Turul szobor a háború áldozatainak (LOL!) és Ficot éljenző felirat Budapesten. Tudatilag eléggé zavart embertársaink vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 1-től lesz Molnár Csaba az új közlekedési miniszter

A tervek szerint december 1-én teszi le a miniszteri esküt Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és… Tovább olvasom