Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Ellenzéki pártok a 2014-es költségvetési törvényjavaslatról

Az MSZP szerint "homokra épített kártyavár" lehet a jövő évi büdzsé.
Jobbik: ez a megszorítások költségvetése

A Jobbik szerint a jövő évi költségvetés a megszorítások büdzséje, amely "a kudarcot kódolja magában" és esélyt sem ad a gazdaság növekedésének beindítására.

Z. Kárpát Dániel hétfői sajtótájékoztatóján kritizálta a benyújtott 2014-es költségvetést, amiért az nem tartalmaz szerkezeti változásokat, továbbra is Európa legmagasabb adókulcsát és áfáját tartalmazza, magasan tartja az elvonási szintet és nem vezeti ki a korábbi megszorításokat sem. Így a jobbikos politikus szerint hiába jár jobban néhány terület nominálisan, mert a szerkezeti gondok állandósulnak a gazdaságban.

Az ellenzéki párt szerint az államadósság újratárgyalásával, a devizahitelesek problémájának megoldásával, egy otthonteremtési és bérlakásépítési program beindításával, illetve a belső fogyasztás erősítésével lehetne kihúzni a magyar gazdaságot a jelenlegi rossz állapotából.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: ha ez a költségvetés ebben a formájában lép életbe, akkor a 2014-es választások után brutális megszorítások következhetnek.

MSZP: "homokra épített kártyavár" lehet a jövő évi büdzsé

Az MSZP gazdaságpolitikai ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese szerint "homokra épített kártyavár" lehet a jövő évi költségvetés, ha a kormány 2 százalékos növekedéssel számol.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes hétfőn még a 2014-es költségvetés beterjesztése előtt nyilatkozott erről újságíróknak.

Azt mondta: semmit jót nem ígér, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a szeptember 30-ai határidőig várt a büdzsé benyújtásával. Véleménye szerint az elmúlt három év költségvetései elszegényedést hoztak, és például a beruházási ráta ma 25 százalékkal kisebb az öt évvel ezelőttinél, így megalapozatlan "az a sikerpropaganda, amit a Fidesz hétvégi kongresszusán is hangoztatott".

Józsa István kijelentette: a szocialisták azt várják, hogy a jövő évi költségvetés javítsa a nők, a gyermekek, a nyugdíjasok, a kis- és közepes vállalkozások és a munkavállalók helyzetét, és ha kormányra kerülnek, ennek érdekében fognak politizálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: kimerítheti a gyilkosságra uszítás vétkét a hétvégi szobordöntés

Jó lenne a választásokig hátralévő hónapokat nem ilyen gyomorforgató, és felháborító performanszok mellett átélni - mondta Varga László. Tovább olvasom