Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Kálló mentén

A Berettyón továbbra is elsőfokú, a Hortobágy-Berettyón másodfokú az árvízvédelmi készültség.
Elsőfokú készültséget rendelt el a Tiszántúli Vízügy Igazgatóság (Tivizig) a Kálló-menti árvízvédelmi szakaszon hétfő reggel - jelezte Bara Sándor védelemvezető.

A Berettyón továbbra is elsőfokú, a Hortobágy-Berettyón másodfokú az árvízvédelmi készültség. Az utóbbi szakaszon vasárnap óta további 15 centimétert emelkedett a vízszint, a Borznál hétfőn mért 347 centiméteres vízmagasság mindössze 3 centiméterrel marad el a harmadfokú készültség elrendeléséhez szükséges 350 centiméteres vízállásnak - magyarázta Bara Sándor.

Elmondta azt is, hogy vasárnap óta 1200 hektárral nőtt az elöntött terület a Tivizig működési területén: jelenleg összesen 26 200 hektár áll víz alatt, amelyből 5 450 hektár vetés, 5 500 hektár szántó, 10 300 hektár rét és legelő.

Az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából 9 szakaszon védekeznek, ebből hét szakaszon van másod-, kettőn pedig elsőfokú készültség. A Tivizig 20 szivattyútelepet üzemeltetet, naponta már mintegy 3,4 millió köbméter vizet emelnek át a befogadó csatornákba, folyókba - közölte Bara Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pakisztáni állampolgárokat tartóztattak fel Hegyeshalomnál

A külföldiek érvényes úti okmányok nélkül akartak Nyugat-Európába utazni. Tovább olvasom