Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Elutasították Tomcat fellebbezését - nem felelt meg a cím

A Magyar Kommunista Munkáspárt és a Humanista Párt jelöltjeinek kopogtatócéduláit is megvizsgáltatta volna a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) a ferencvárosi időközi parlamenti választás körüli botrányban. Elutasították.
Több mint 2000 olyan ajánlószelvényt talált Ferencvárosban a helyi választási iroda, amelyek nem az Állami Nyomdában készültek. Emiatt hétfőn délelőtt a helyi választási bizottság úgy döntött, hogy az érintett három jelölő szervezet jelöltjeinek nyilvántartásba vételét visszautasítja. Arról is döntöttek, hogy a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tesznek, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ügy az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt jelöltjeit érinti. Mindhárom döntés szerepel a ferencvárosi Helyi Választási Iroda honlapján. A IX. kerületben januárban tartanak időközi országgyűlési képviselőválasztást, miután Gegesy Ferenc polgármester kilépett az SZDSZ-ből és visszaadta parlamenti mandátumát.

A Magyar Szociális Zöld Párt szerette volna megvizsgáltatni a többi induló kopogtatócéduláit is. (Az ő színeikben indulna egyébként az eddig inkább radikális körökből ismert blogger, Polgár Tamás is.) A Fővárosi Választási Bizottság a fellebbezéseket azért utasította el, mert a jogszabály előírja, hogy a fellebbezésen szerepeljen az azt beküldő szervezet székhelye, de az MSZZP csak egy postafiók címet adott meg.

Közben a többi part már fellebbezett is a ferencvárosi Helyi Választási iroda határozatai ellen, melyben kizárták jelöltjeiket, vagyis Agárdi Lászlót (MIÉP), Dézsi Mihályt (MDF) és Polgár Tamást (MSZZP)

A Fővárosi Választási Irodának a Budapest Portálon található határozatai és várható napirendje szerint az MDF-es Dézsi Mihály fellebbezését szombaton tárgyalják.

A ferencvárosi 12-es számú Helyi Választási Iroda határozata szerint egyébként Dézsi Mihálynak másodszori nekifutásra meglett volna a jelöléshez szükséges 750 kopogtatócédula. A képviselő először 827, majd 188 jelölőszelvényt adott le. Az 1015 kopogtatócédulából 753 volt érvényes. Ezután hívta fel a bizottság figyelmét a jobbikos tag, Novák Előd, hogy több ajánlószelvény szerinte fénymásolat. Az Állami Nyomda vizsgálata ezt igazolta is és kiderült, hogy az 1015 kopogtatócédula közül 669-et nem az Állami Nyomda gyártott.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2008. december 29. 16:13
  „fel van fújva ez az egész , nem érdemes ezzel foglalkozni.”
 • 5. Power 2008. december 28. 13:33
  „Ez az MSZZP az MSZP utódja? :)”
 • 4. dblaci 2008. december 27. 21:35
  „Jé erről elfelejtette írni a délmagyar online:
  http://www.kuruc.info/r/2/32601/

  "Ismét választási csalás gyanúja merült fel az SZDSZ-nél - tudta meg a Magyar Nemzet. "”
 • 3. dblaci 2008. december 27. 21:33
  „bombagyar.hu t ajánlom olvasgatásra, mielőtt hülyeségeket írtok. Tomcatnek vannak hülyeségei, az egész Zöld Pártos dolgával nem értek egyet, nem azért védem, hanem azért, mert ordenáré hazudozás, meg jogtiprás folyik ellene, és ahol ilyen megtörténhet, ott más sincs rendben.

  Sehol nincs tiltva a fénymásolt kopogtató cédula. Az egy szar üres papír. Nem okmány... Még a név sincs rajta amikor postázzák. A másolása jogilag sincs tiltva. Ez nem kizáróok.

  A fellebbezéses BOTRÁNYról nem is beszélek.

  "A Fővárosi Választási Bizottság a fellebbezéseket azért utasította el, mert a jogszabály előírja, hogy a fellebbezésen szerepeljen az azt beküldő szervezet székhelye, de az MSZZP csak egy postafiók címet adott meg." naneeee.... ez szánalmas, nevetséges, BOTRÁNYOS!!!

  Az egész választási rendszer úgy szar ahogy van.

  1: dodó: ezt az 1152 hamisat Novák Előd találta ki, hazudott. Ha nem tudtad, legalább ezt a cikket olvasd el, és utánna beszélj, ha tudtad, akkor te is hazudsz.”
 • 2. hazaipalya 2008. december 26. 22:48
  „ki az a tomket?Cica? még egy homo?”
 • 1. dodó 2008. december 26. 19:45
  „Sajnálom tomcat-Bélát!

  Ha valaki, ő igazán politikusnak való! Aki 1165 leadott kopogtatócédulából 1152 hamisat fel tud mutatni, ( 1,1 %) az MO-on még viheti valamire! Még arra is ügyelt, hogy a hamisított cédulákon két éve elhunyt férfi és tizenötéves, szavazati joggal nem rendelkező diáklány is legyen!
  Kis kiegészítés a gerinces jelleméhez: nemrég még tüntetéseket szervezett, három hete pedig felnyomta az ügyészségen a kuruc.info-t!

  Így tovább Béla!!! Ilyen adottságokkal akár elnök is lehetsz! Ne csüggedj! Lesz még választás! Az idő neked dolgozik!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a kettes terminál Ferihegyen

Péntek reggel 5-kor megnyílt a kettes terminál Ferihegyen, így mind a 2A, mind a 2B teljes… Tovább olvasom