Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Emmi: nem lesz áremelés az iskolai közétkeztetésben

Az államtitkárság elkötelezett a gyermekek egészségét szolgáló közétkeztetés megvalósításában, ezt prioritásnak tekinti - közölte az Emmi.
Nem lesz áremelés az iskolai közétkeztetésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága csütörtökön.

Mint kiemelték: a közétkeztetéssel kapcsolatos csütörtöki egyeztetésen az államtitkárság korábbi álláspontját megerősítve ismételten hangsúlyozta, hogy nem lesz áremelés a menzákon. "Az államtitkárság elkötelezett a gyermekek egészségét szolgáló közétkeztetés megvalósításában, ezt prioritásnak tekinti" - szögezték le.

A megbeszélés valamennyi résztvevője megerősítette, hogy egyértelműen támogatja a gyermekek egészséges étkeztetésének garantálását szolgáló jogszabály megalkotását. Az egyeztetésen több szakmai kérdést részletesen is megtárgyaltak, mint például a sócsökkentés menetrendjét, vagy az étlap információtartalmát és a szükséges felkészülési időt. Utóbbi kapcsán az egészségügyi államtitkárság elfogadta a közétkeztetők azon igényét, hogy a rendelet hatályba lépését követően türelmi időszak álljon rendelkezésre. Ez a tervek szerint 2014. szeptember elsejéig tart.

Mindezek mellett több olyan kérdés is felmerült, amely a közétkeztetésben részvevők egymás közötti felelősségi viszonyával, a közbeszerzések elbírálásának szempontjaival és a közétkeztetésre költött összegek jelentős területi eltéréseivel kapcsolatosan várhatóan további egyeztetéseket eredményez - tették hozzá.

A csütörtöki - az egészségügy államtitkárság szerint - "konstruktív légkörű megbeszélésen" a közétkeztetésben érintettek számos képviselője vett részt, így az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és egyes tagszervezetei - Hungast Holding Zrt., Sodexo, Eurest; Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Junior Zrt., Bakonygaszt Zrt., a Magyar Közétkeztetők Szövetsége, az Elamen Zrt., a Hügli Kft., az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége és a Mintamenza munkacsoport. A kormányzat részéről az EMMI egészségügyi, szociális és oktatási ágazata, valamint Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselői voltak jelen.

Olvasóink írták

 • 3. csergemerge 2013. június 07. 15:50
  „A délmagyarnak és a népszabadságnak ilyenkor nem kellene bocsánatot kérni a rémhírterjesztés miatt?”
 • 2. tzs_szeged 2013. június 06. 22:08
  „Kedves kipkop!

  A szabályok változtatása miatt minőségibb étkeztetést kell biztosítani.
  Nehezen képzelhető el, hogy belefér a korábbi nyersanyagnormába.

  Hirtelen egy táblázatot találtam, ott idénre
  napközi: 330 Ft
  menza: 223 Ft
  kollégium: 582 Ft
  Azért ez nem sok...”
 • 1. kipkop 2013. június 06. 19:42
  „Napokig azzal riogattak bennünket az "elvtársak" és a kapcsolódó médiák (DM is), hogy 70%-os díjemelés lesz a menzákon. Nagyon értik a <moderálva>t keverni, így hergelve a lakosságot. Bízom benne, hogy az Emmi nyilatkozatát is napokig lehet olvasni a címlapon, mint tették az emelés híréről, mert így lenne fair.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt hónapig nem számíthat Piszczekre a Dortmund

Tovább olvasom